Hlavní obsah

Nová vlajková loď Nokie se v Česku prodává za 18 000 korun

Novinky, mif

První tuzemští obchodníci zařadili do své nabídky novou vlajkovou loď společnost Nokia – model Lumia 1520, který byl odhalen na konci října na tiskové konferenci v Abú Dhabi ve Spojených arabských emirátech. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: Nokia Lumia 1020Video: Nokia

 
Článek

Podle Zboží.cz je možné novinku zakoupit v rámci předobjednávky aktuálně u pěti obchodníků. Ceny se pohybují od 17 780 Kč do 19 990 korun. Kdy bude přístroj fyzicky skladem, však zatím není jasné.

Lumia 1520 je vybavena čtyřjádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 800 s taktem 2,2 GHz, který má k dispozici 2 GB operační paměti. Kapacita úložného prostoru dosahuje hodnoty 32 GB a je ji možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Foto: archív výrobce

Lumia 1520

Novinka je vybavena šestipalcovým displejem s rozlišením Full HD. Vše běží pod taktovkou operačního systému Windows Phone 8. Telefon má 20megapixelový fotoaparát, který je vybaven technologií Pureview. Ta by měla zajistit především obstojnou kvalitu momentek i za velmi špatných světelných podmínek.

Fotoaparát smartphonu může být využit také k natáčení videa. Podporováno je samozřejmě vysoké rozlišení a přístroj dokonce dokáže zaznamenávat i stereo zvuk. Nechybí ani druhý fotoaparát na čelní straně.

Foto: archív výrobce

Lumia 1520

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám