Hlavní obsah

Jaké mobily mají nejdelší výdrž baterie

Novinky, mif

Výrobci se u nových chytrých telefonů předhánějí, kdo nabídne přístroj s vyšším výkonem, lepším displejem s větším rozlišením a odolnější konstrukcí. Často se ale zapomíná na jeden z nejdůležitějších parametrů – výdrž baterie. Jak dlouho se nejpopulárnější přístroje obejdou bez nabíječky, otestoval magazín Which. Rozdíly mezi jednotlivými modely jsou propastné.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejlepší výdrž baterie má Samsung Galaxy S4Video: archív výrobce

 
Článek

O celkové výdrži rozhoduje samozřejmě v první řadě to, jak smartphone používáme. Pokud na něm hrajeme několik hodin hry a surfujeme na internetu, dokáže logicky pracovat na baterii kratší dobu než stejný přístroj, ze kterého se pouze dvakrát denně telefonuje.

Levný iPhone 5CVideo: Apple

Aby byly výsledky testů co nejpřesnější, byly všechny přístroje testovány za stejných podmínek, například jas displeje srovnali na stejnou hodnotu. Pak plně nabité smartphony postupně podrobili dvěma zkouškám výdrže – během hovoru a při brouzdání po internetu.

V obou kategoriích vyhrál Samsung Galaxy S4, dlouhou výdrž prokázala i verze Mini. Kladné hodnocení získal také telefon HTC One. Naopak nové iPhony, které se začaly prodávat na konci října, úplně propadly.

BEZ KOMENTÁŘE: Nokia Lumia 1020Video: Nokia

Plastový model 5C získal nejnižší hodnocení při brouzdání na internetu a druhé nejhorší v otázce telefonování. V této kategorii si sice o něco lépe vedla výkonnější verze 55, během procházení webu ale skončila na předposlední příčce. Na spodních pozicích se umístil také smartphone Nokia Lumia 1020.

Kompletní výsledky obou testů výdrže naleznete v tabulkách:

Výdrž smartphonů během telefonního hovoru
Samsung Galaxy S41051 min
HTC One771 min
Samsung Galaxy S4 Mini746 min
Apple iPhone 5S651 min
BlackBerry Z10600 min
HTC One Mini592 min
Apple iPhone 5C564 min
Nokia Lumia 1020460 min
Výdrž smartphonů při brouzdání na webu
Samsung Galaxy S4405 min
Samsung Galaxy S4 Mini394 min
HTC One Mini385 min
HTC One339 min
BlackBerry Z10335 min
Nokia Lumia 1020306 min
Apple iPhone 5S298 min
Apple iPhone 5C252 min

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám