Hlavní obsah

Vodafone pokryje rychlým internetem většinu populace

Právo, pro
Aktualizováno

Mobilní operátor Vodafone hodlá do konce příštího roku pokrýt rychlým mobilním internetem drtivou většinu obydlených míst v České republice. Připojení na bázi LTE s názvem Vodafone Turbo začne poskytovat od prosince letošního roku, zpočátku na Litoměřicku a severu Plzeňska. Do března pokryje připojením o rychlosti až 15 Mbit/s více než polovinu Česka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Rychlost připojení ve velkých městech, kde nyní Vodafone provozuje sítě třetí generace, se měnit nebude. Operátor se tak bude soustředit na nabídku rychlého internetu v menších městech a na venkově.

„Koncem příštího roku budeme mít pokryto přes 80 procent území ČR. Jde nám hlavně o zlepšení v oblastech mimo velká města,“ řekl ředitel rozvoje sítě Vodafone Jiří Švarc. Sítí třetí generace je podle něho v současnosti pokryta čtvrtina republiky.

Foto: archív operátora

Plánované pokrytí Vodafonu v procinci 2014

Nová SIM karta i telefon

Vodafone Turbo budou moci využít lidé, kteří mají LTE SIM kartu. Tu již několik měsíců Vodafone vydává novým zákazníkům, ostatní si ji budou moci nechat zdarma vyměnit.

Zároveň bude třeba telefon, který podporuje LTE na frekvenci 900 MHz. Jedná se zejména o špičkové smartphony, v současné nabídce mezi ně patří třeba Sony Xperia Z, Nokia 925 nebo Samsung Galaxy S4.

Firma v souvislosti se zrychlením mobilního internetu připravuje i nové datové balíčky, u nichž lze logicky očekávat navýšení měsíčního limitu stažených dat. O tom, kdy tyto balíčky přijdou na trh, zatím zástupci firmy odmítli spekulovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám