Hlavní obsah

Vlajková loď Samsungu zlevnila na historické minimum, čeká se příchod nového modelu

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos v dubnu začala společnost Samsung v Česku prodávat svoji vlajkovou loď Galaxy S4. Zakoupit jej tehdy bylo v oficiálních obchodech prodejce možné za 16 999 Kč, na internetu o tisícovku levněji. Nyní se však cena tohoto top modelu propadla na historické minimum. A důvod? Podle serveru Sammobile je již netrpělivě očekáván nástupce.

Foto: Reuters

Samsung Galaxy S4

Článek

V Česku je Galaxy S4 možné zakoupit od 10 965 Kč, za méně než 11,5 tisíce korun přístroj nabízí více než deset obchodníků. Nutno podotknout, že podle nákupního rádce Zboží.cz je vlajkovou loď společnosti Samsung možné zakoupit klidně i za 17 000 Kč.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4

Jedním z důvodů, proč cena klesá tak rychle, jsou spekulace o blížícím se nástupci. Ten měl být původně představen až na jaře, pravděpodobně kvůli nižšímu zájmu zákazníků o Galaxy S4 však bude podle neoficiálních informací odhalen už v lednu, uvedl server Sammobile.

Co by měla novinka Galaxy S5 umět nebo jak bude vypadat, zatím není jasné. Zástupci jihokorejského elektronického giganta dokonce zatím ani oficiálně nepotvrdili její příchod.

Co umí Galaxy S4

Základem letos odhaleného modelu S4 je čtyřjádrový procesor s frekvencí 1,9 GHz a 2GB operační pamětí. Dotykový displej se pochlubí úhlopříčkou pět palců a rozlišením Full HD (1920 x 1080 pixelů). Stejně velké panely nabízí prakticky všichni největší konkurenti kromě společnosti Apple (iPhone má úhlopříčku čtyři palce).

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4

Samozřejmostí jsou dva vestavěné fotoaparáty. Ten na zadní straně má rozlišení 13 megapixelů a přední dva megapixely. Co nejvyšší kvalitu fotografií pak zajišťuje technologie Drama Shot. Ta je schopna vytvořit kontinuální časosběrný záznam - během čtyř sekund dokáže zachytit až sto snímků. Uživatel si pak vybere ty nejlepší.

Trojka nasadila laťku vysoko

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

Původní model Galaxy S III se zapsal do historie jako jediný chytrý telefon, který dokázal pokořit v prodejích iPhone od Applu. V roce 2012 se jej ve třetím čtvrtletí prodalo 18 miliónů, zatímco jablečný smartphone skončil na druhém místě s 16,2 miliónu prodaných kusů. [celá zpráva]

Lákadlem jsou i nejrůznější vychytávky, jako je například bezdotykové ovládání nebo monitorování zdravotního stavu pacienta. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám