Hlavní obsah

Zakřivené mobily chystají i další výrobci

Novinky, zgl

Společnost Samsung tento týden odhalila Galaxy Round - první chytrý telefon vybavený ohebným displejem. Zakřivené přístroje chystají i další výrobci, v průběhu několika měsíců by se na trhu měly objevit nové smartphony od LG. A vlastní zařízení podle neoficiálních informací chystá také Apple.

Foto: Archív výrobce

Prototyp ohybného displeje od LG

Článek

Přípravy na novém mobilu, který bude vybaven ohebným displejem, již LG potvrdilo. Přístroj by měl mít šestipalcový dotykový panel, který bude zakřivený podle ohybu tváře, tedy střed displeje bude proti horní a spodní hraně ustupovat dozadu.

To je zcela odlišný koncept, než jaký zvolil Samsung. Model Galaxy Round má totiž vypouklé bočnice přístroje, což podle jihokorejského elektronického giganta zvyšuje ergonomii jinak příliš velkého telefonu.

BEZ KOMENTÁŘE: Samsung Galaxy Round

Podle serveru Engadget bude novinka od LG nejlehčím a nejtenčím přístrojem s ohebným displejem na trhu. Zároveň nabídne zvýšenou odolnost proti poškození při pádech.

Konkrétní parametry chystaného smartphonu zatím zástupci LG neprozradili, je ale více než pravděpodobné, že novinka bude spadat do kategorie těch nejvýkonnějších přístrojů. Zda bude zakřivení využito i k ovládání nějakých aplikací, tak jako je tomu u modelu Galaxy Round, také není zřejmé.

Foto: United States Patent and Trademark Office

Návrh nového iPhonu s wraparound displejem

Otazník zatím visí také nad novou generací iPhonu od Applu, která by disponovala ohebným displejem. Podle návrhu zveřejněného letos v dubnu by měl dotykový panel zakrývat prakticky celou přední stranu zařízení. Apple tuto technologii označuje termínem wraparound, což znamená, že by monitor měl „obalovat“ okraje přístroje.

Hlavní konstrukce smartphonu by měla být zhotovena z jednoho kusu hliníku a průhledného skla v oblasti displeje. Koncept však počítá s odnímatelnou vrchní a spodní částí, kudy by konstruktéři vkládali do telefonu jednotlivé součástky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám