Hlavní obsah

Špičkový mobil od Nokie zlevnil za měsíc o tisíce korun

Novinky, mif

Na konci srpna se v českých obchodech začal prodávat nový top model společnosti Nokia - Lumia 925. Smartphone, který láká na elegantní design a špičkový fotoaparát, během pouhého měsíce zlevnil o několik tisíc korun. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Nokia Lumia 925Video: Nokia

 
Článek

Při zahájení prodeje nastavila Nokia oficiální prodejní cenu na 13 990 Kč. Ještě předtím se však v rámci předobjednávek přístroj nabízel v tuzemských obchodech za 15 990 Kč. [celá zpráva]

Pouhých 30 dní ale stačilo na to, aby se cena novinky propadla pod hranici deseti tisíc korun. Za tuto sumu podle Zboží.cz nabízí novou lumii osm prodejců. U dalších dvou desítek internetových obchodů se pak ceny pohybují mezi 10 a 11 tisíci korun.

Proč je propad ceny tak výrazný? Nokia uvádí na trh nové přístroje zběsilým tempem, a tak se v Česku zároveň začal prodávat vyšší model - Lumia 1020. Pořídit jej je možné od 15 784 Kč. Další novinky by se navíc měly objevit již na konci října. [celá zpráva]

Foto: Nokia

Lumia 1020

Co umí Lumia 925

Proti předchozím modelům vypadá Lumia 925, jako by prošla dietou. Její tloušťka je pouhých 8,5 mm a hmotnost dosahuje hodnoty 139 g. Předchůdce s označením 920 byl široký 10,7 mm a vážil 185 g. Novinka navíc působí elegantnějším dojmem, neboť celý displej obaluje hliníkový rám. Zadní strana je pak vyrobena z polykarbonátu bílé, šedé nebo černé barvy.

Vestavěný fotoaparát disponuje rozlišením 8,7 Mpx. K dispozici u něj bude několik pokročilých funkcí. Například pro co nejlepší výsledky při zachycování objektu v pohybu bude přístroj schopen pořídit v jeden okamžik sérii deseti momentek. Uživatel si pak jednoduše vybere tu nejostřejší.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 925

Fotoaparát je vybaven systémem PureView, který využívá technologii plovoucí čočky. Díky tomu je schopný pojmout bez použití blesku až pětkrát více světla než ostatní chytré telefony. Novinka by tak měla nad konkurencí vynikat při focení v šeru i ve tmě.

Srdcem chytrého telefonu je dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s frekvencí 1,5 GHz. K dispozici je 1 GB operační paměti a 4,5palcový displej s rozlišením 1280 x 768 obrazových bodů. Vše ovládá operační systém Windows Phone.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám