Hlavní obsah

Nový iPhone ukáže Apple v úterý. Nabídne i levnější verzi

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý se bude v americkém Cupertinu konat tisková konference společnosti Apple, na které budou odhaleny novinky pro zimní sezónu. S největší pravděpodobností bude jednou z novinek nový iPhone 5S, ukázat by se měla i levnější varianta nazývaná 5C.

Foto: Apple

Pozvánka na tiskovou konferenci Applu

Článek

Proti aktuální pětce má novinka s přídomkem S nabídnout vyšší výkon, a to díky čtyřjádrovému procesoru A7 a 2 GB operační paměti. Podle některých zdrojů kapacita paměti zůstane stále na hodnotě 1 GB, jako u současné generace jablečného smartphonu. Ta má však pomalejší čip A6.

I přes nárůst výkonu by měl být iPhone 5S úspornější až o 20 procent. Díky tomu by se měla výrazně prodloužit výdrž baterie. Stejně jako u levnější verze 5C se počítá s novou barevnou variantou, kromě černé a bílé by se model 5S měl nabízet také v šampaňské zlaté.

Foto: Novinky

iPhone 5S by se měl nově nabízet v odstínu šampaňsky zlaté.

Dalším velkým vylepšením by měla být zabudovaná čtečka otisků prstů v domovském tlačítku. Odemknout telefon by tak díky tomuto systému mohli pouze prověření uživatelé. Podobný systém již dnes využívá celá řada laptopů, především korporátních.

Domovské tlačítko má být kvůli tomu, podobně jako kryt čočky fotoaparátu, chráněno safírovým sklem. To aby nedošlo k poškození čtečky.

Nejlevnější nový iPhone v historii

Levný jablečný telefon se bude jmenovat iPhone 5C, prodávat by se měl podle dosavadních odhadů za méně než deset tisíc korun - nižší cenu zatím žádný jiný mobil od Apple při uvedení na trh nenabídl.

Apple iPhone 5C

Hardwarová výbava by měla odpovídat současné pětce, celý kryt telefonu však už nebude kovový, ale plastový. Právě úspory při výrobě šasi by se měly do prodejní ceny promítnout nejvíce.

Přestože toto konstrukční řešení může působit laciným dojmem, je poměrně odolné. To vyzkoušeli redaktoři serveru Apple Daily. Přístroj zabalili do sáčku s mincemi a klíči a pořádně s ním zatřásli, telefon ale vše přečkal bez větší újmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám