Hlavní obsah

Atraktivní cena i chytré funkce. Nové phablety jsou tu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svůj první phablet představila tento týden v Berlíně na veletrhu IFA společnost Alcatel. Novinka One Touch Hero bude vybavena operačním systémem Android a šestipalcovým displejem s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů.

Foto: Alcatel

Alcatel One Touch Hero

Článek

Základem je čtyřjádrový procesor s taktem 1,5 GHz a 2 GB operační paměti. V prodeji se objeví pouze jediná verze s kapacitou 16 GB, úložný prostor však bude možné dále rozšířit pomocí paměťových karet microSD.

Lákat bude model One Touch Hero také na fotoaparát. Hlavní na zadní straně nabídne rozlišení 13 megapixelů, podle výrobce bude patřit k těm nejlepším na trhu. Nechybí ani druhý fotoaparát určený pro videokonference na čelní straně (2 MPx).

Oficiální cenu phabletu zatím výrobce neprozradil. Je ale více než pravděpodobné, že novinka nabídne stejně nízkou cenu jako chytré telefony od Alcatelu. Ty se zpravidla prodávají až o třetinu levněji než konkurenční přístroje.

Kdy se One Touch Hero objeví na pultech obchodů, zatím není jasné.

Nový phablet od Samsungu 

Nový phablet ukázala na veletrhu IFA také společnost Samsung. Novinka nazývaná Galaxy Note 3 je lepší proti svému předchůdci s pořadovým číslem dva ve všech ohledech. Navíc láká na povedený design a chytré funkce.

Foto: Samsung

Galaxy Note 3

Novinka má 5,7palcový displej, druhá generace přitom nabízela úhlopříčku 5,3 palce. Tloušťka trojky je 8,3 mm a hmotnost dosahuje hodnoty 168 gramů. Základem je 2,3GHz procesor se čtyřmi jádry doplněný o 3GB operační paměť. V prodeji by se měla objevit také verze s osmijádrovým procesorem taktovaným na 1,9 GHz.

Galaxy Note 3 se snaží zbavit nálepky manažerského přístroje. Proto bude dostupný v devíti různých odstínech. Zadní strana phabletu již navíc nebude plastová, ale bude pokryta koženou vrstvou. To by mělo přístroji dodat punc originality a luxusu.

Třetí generace phabletu od Samsungu nebude ochuzena o speciální stylus nazývaný S-Pen. Ten má několik nových funkcí. Kromě psaní na displeji je s ním možné vykonávat i různá gesta, která usnadní ukládání obsahu či přístup k nastavení. Stačí na displeji nakreslit v libovolné aplikaci kruh nebo obdélník.

Přestože má Galaxy Note 3 poměrně velký displej, Samsung počítá s tím, že některým lidem nebude stačit. Vyzrát na to se snaží funkce Multi Vision, která dokáže pospojovat monitory dvou nebo tří phabletů v jeden velký. Parta lidí tak může dát telefony jednoduše vedle sebe a nechat na nich přehrávat video. Chybět nebude ani S Voice. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám