Hlavní obsah

Nejvyspělejším mobilem roku je HTC One

Novinky, mif

Sdružení EISA (European Imaging and Sound Association) udílelo stejně jako každý rok ocenění nejlepším přístrojům na mobilním trhu. Titulem nejvyspělejší smartphone na evropském trhu se může pochlubit vlajková loď společnosti HTC nazývaná One.

Foto: HTC

HTC One

Článek

HTC One byl odhalen letos v únoru. Jeho srdcem je jeden z nejvýkonnějších procesorů současnosti - čtyřjádrový Qualcomm Snapdragon 600 taktovaný na 1,7 GHz. Přístroj disponuje 2 GB operační paměti a k dispozici má grafický čip Adreno 320, který je dostatečně rychlý i pro hraní těch nejnovějších mobilních her.

Foto: HTC

HTC One

Smartphone je vybavený 4,7palcovým dotykovým displejem s rozlišením Full HD, tedy 1920 x 1080 obrazových bodů. Neméně zajímavá je i konstrukce telefonu, celé jeho tělo je totiž vyrobeno z jednoho kusu hliníku. Díky tomu nikde nejsou vidět žádné spáry ani mezery.

Velkým lákadlem je i zabudovaný fotoaparát, který je vybaven novým senzorem s ultrapixely. Ty jsou schopny proti tradičním fotosenzorům přijímat až o 300 procent více světla, což by v kombinaci s čočkou s ohniskem f/2.0 zajišťuje velice slušnou obrazovou kvalitu i za horších světelných podmínek. HTC One zároveň láká na zabudované stereofonní reproduktory, které jsou umístěny na čelní straně po okrajích displeje.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4 mini

I přes své nesporné výhody ale HTC One nepatří na aktuálním trhu mezi bestsellery. Přístroj měl podle řady zahraničních médií zatopit konkurentům od Applu a Samsungu. Prodejní výsledky ale naznačují, že se žádná revoluce nekoná. [celá zpráva]

Ocenění EISA 2013 - 2014 si odnesly i další mobily. Smartphonem s nejlepším poměrem cena / výkon je Huawei Ascend P6 a nejvhodnějším přístrojem pro komunikaci na sociálních sítích je Samsung Galaxy S4 mini.

Foto: Huawei

Huawei Ascend P6

Anketa

Jaký je podle vás nejvyspělejší smartphone současnosti?
HTC One
33,3 %
Apple iPhone 5
10,6 %
Samsung Galaxy S4
35 %
Nokia Lumia 1020
8,1 %
Sony Xperia Z Ultra
6,2 %
Jiný model
6,8 %
Celkem hlasovalo 11842 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám