Hlavní obsah

Výkonný smartphone stál 2500 korun, lidé obchod vykoupili za 90 sekund

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínská společnost Xiaomi si již několik let buduje renomé výrobce, který nabízí chytré telefony s velice slušnou hardwarovou výbavou za rozumnou cenu. Jedním z posledních počinů této firmy je smartphone nazývaný Hongmi, který bylo možné zakoupit za 129 dolarů (2500 Kč).

Foto: Xiaomi

Xiaomi Hongmi

Článek

Xiaomi Hongmi výrobce nabídnul zákazníkům ke koupi prostřednictvím svých internetových stránek. Zájem o novinku byl tak enormní, že první várka 100 tisíc kusů byla vyprodána za pouhých 90 sekund. Kdy bude k dispozici další várka, výrobce neprozradil.

A není se čemu divit, za 2500 Kč nabízí tento smartphone velice slušnou výbavu. Srdcem přístroje je čtyřjádrový procesor MediaTek MT6589T taktovaný na 1,5 GHz. Ten má k dispozici grafický čip PowerVR SGX544 a operační paměť s kapacitou 1 GB.

Foto: Xiaomi

Xiaomi Hongmi

Displej má úhlopříčku 4,7 palce a rozlišení 720 x 1280 obrazových bodů. 4GB úložný prostor je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet typu microSD. Ve výbavě nechybí ani osmimegapixelový fotoaparát, WiFi či Bluetooth. Vše běží pod operačním systémem Android 4.2.

Xiaomi Hongmi je zatím oficiálně dostupný pouze v Číně. Není ale vyloučeno, že se v budoucnu objeví také v České republice. Podobně tomu bylo i u modelu Xiaomi MI2S, který se svého času pyšnil titulem nejvýkonnější smartphone na planetě. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám