Hlavní obsah

Nejlepší smartphone od Alcatelu bude výrazně levnější, než se čekalo

Novinky, zgl

Už na přelomu září a října by se měla v České republice začít prodávat nová vlajková loď společnosti Alcatel. Model One Touch Idol X láká na špičkovou výbavu a elegantní vzhled. Podle informací Novinek bude příjemným překvapením i cena přístroje.

Foto: Alcatel

Alcatel One Touch Idol X

Článek

Alcatel One Touch Idol X byl odhalen letos v únoru na největším veletrhu mobilních technologií na světě Mobile World Congress ve španělské Barceloně. Krátce poté jej bylo možné v Česku předobjednat za 13 500 Kč a za tuto sumu je k dispozici podle Zboží.cz i nyní.

Oficiální cena by ale podle informací Novinek v Česku neměla překonat hranici deseti tisíc korun. Řada konkurentů je citelně dražší, což je případ například Apple iPhonu 5 (od 14 000 Kč), Samsungu Galaxy S4 (od 12 100 Kč), HTC One (14 200 Kč) i nové Lumie 925 od Nokie (od 11 000 Kč).

Foto: Apple

iPhone 5

Novinka bude vybavena pětipalcovým displejem s rozlišením 1920 x 1080 obrazových bodů. Základem je čtyřjádrový procesor s taktem 1,5 GHz a 2 GB operační paměti. V prodeji se objeví pouze jediná verze s kapacitou 16 GB, úložný prostor však bude možné dále rozšířit pomocí paměťových karet microSD.

Model One Touch Idol X vyniká hned na první pohled stylovým vzhledem. Ani ne centimetr tenký přístroj se totiž kromě decentní černé bude prodávat také v pastelových odstínech žluté, modré, červené a růžové barvy.

Lákat bude model X také na fotoaparát. Hlavní na zadní straně nabídne rozlišení 13 megapixelů, podle výrobce bude patřit k těm nejlepším na trhu. Nechybí ani druhý fotoaparát určený pro videokonference na čelní straně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám