Hlavní obsah

Největší mobil od Nokie překvapí přívětivou cenou

Novinky, mif

Prostorný dotykový displej, výkonný hardware, kompaktní rozměry a elegantní vzhled. To jsou zpravidla největší lákadla současných chytrých telefonů, za které si výrobci často nechají zaplatit klidně i deset tisíc korun a více. Nokia všechny tyto přednosti nabízí u modelu Lumia 625, jehož koncová cena by měla být citelně nižší.

Foto: Nokia

Lumia 625

Článek

Lumia 625, která pracuje pod operačním systémem Windows Phone 8, by se na pultech obchodů měla objevit v průběhu třetího čtvrtletí. Oficiální cena bez DPH a daní byla pro evropský trh stanovena na 220 eur (5700 Kč). To znamená, že i po přičtení všech dalších poplatků by přístroj měl stát maximálně sedm tisíc korun.

Finský výrobce na přívětivou cenu sází poměrně často. Například letos v květnu byl odhalen model Lumia 520, jehož ceny startují na hranici čtyř tisíc korun. [celá zpráva]

Foto: Nokia

Lumia 625

Novinka disponuje zatím největším displejem v historii chytrých telefonů od Nokie. 4,7palcovou úhlopříčku doplňuje rozlišení WVGA (480 x 800 obrazových bodů). Konkurence však již nyní nabízí na stejné úhlopříčce Full HD rozlišení (1920 x 1080 pixelů).

Nokia se u panelu chlubí pokročilými technologiemi. Řeč je například o High Brightness Mode pro lepší čitelnost na ostrém slunci a Super Sensitive Touch, díky které je možné ovládat displej i v rukavicích.

O výkon se u Lumie 625 stará dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 taktovaný na 1,2 GHz a 512MB operační paměť. Pro uložení dat je k dispozici 8GB prostor rozšiřitelný o paměťové karty typu microSD až o dalších 64 GB.

Foto: Nokia

Lumia 625

Zmínit si zaslouží také zabudovaný pětimegapixelový fotoaparát s LED bleskem a autofokusem, který je schopen natáčet videa až v rozlišení 1080p. Disponuje totiž pokročilými funkcemi aktuálního top modelu Lumia 1020. Smart Camera dokáže odstranit nežádoucí objekty z fotografií, Nokia Cinemagraph zase umožňuje obyčejné snímky proměnit v pohyblivé momentky. [celá zpráva]

Stejně jako další chytré telefony od Nokie i model Lumia 625 nabídne navigaci zdarma. Ve výbavě nebudou chybět ani kancelářské aplikace z balíku Microsoft Office, jako je Outlook, Word, Excel a PowerPoint.

Foto: Nokia

Lumia 625

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám