Hlavní obsah

AT&T koupí za 1,19 miliardy USD mobilního operátora Leap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý největší americký mobilní operátor AT&T koupí za 1,19 miliardy USD (23,6 miliardy Kč) společnost Leap Wireless International Inc., která nabízí předplacené mobilní služby pod značkou Cricket. AT&T získá akvizicí nejen nové zákazníky, ale hlavně bude moci rozšířit kapacitu sítě a nabídnout zákazníkům rychlejší a spolehlivější přenos dat.

Foto: AT&T

Webové stránky AT&T.

Článek

AT nabídl za Leap 15 dolarů za akcii. Ve srovnání s páteční závěrečnou cenou akcií to představuje zisk 88 procent. Dohoda by měla být dokončena do šesti až devíti měsíců, schválit ji musí ještě regulační úřady.

Leap je šestým největším poskytovatelem mobilních služeb v zemi. Cricket má pět miliónu uživatelů předplacených služeb. AT má celkem 107 miliónů uživatelů, z toho 7,1 miliónu využívá předplacené služby. Cricket je považován za regionálního operátora, protože jeho síť pokrývá 35 států, ve kterých žije 96 miliónů lidí. Za tři měsíce do konce března Leap vykázal ztrátu 110 miliónů USD a jeho příjmy klesly o 12 procent na 685 miliónů USD.

Americký telekomunikační sektor v poslední době ohlásil množství akvizic. Důvodem je zájem o získání nového širokého mobilního spektra, tedy prostoru, který se může používat pro vysokorychlostní datový přenos. V dubnu americký T-Mobile USA dokončil převzetí poskytovatele předplacených služeb MetroPCS. Tento týden pak japonská Softbank dokončila převzetí třetího největšího operátora v USA, firmy Sprint, napsala agentura AP.

Reklama

Výběr článků

Načítám