Hlavní obsah

Telefónice vypadla pražská ústředna, lidem nešly posílat SMS zprávy

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

S výpadkem ústředny se potýkala v pondělí odpoledne společnost Telefónica. Kvůli technickým potížím mohli mít zákazníci O2 problémy s odesíláním a přijímáním SMS zpráv. Novinkám to potvrdila Blanka Vokounová z tiskového oddělení Telefóniky.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Aktuálně evidujeme výpadek jedné z našich pražských ústředen, která odbavuje část SMS provozu. Některým zákazníkům tak nejde posílat ani přijímat textové zprávy. Uvedená porucha může mít vliv na čekací doby na našich zákaznických linkách. Ostatní služby zůstávají plně funkční,“ řekla Vokounová,“ řekla Novinkám Vokounová krátce po 16.00.

Před půl pátou se ale podařilo vše zprovoznit. „Technologii na pražské ústředně se již podařilo plně obnovit. SMS služby jsou nyní zcela funkční. Stejně tak provoz na zákaznických linkách je již standardní,“ konstatovala Vokounová.

Podle ní nyní ještě technici podrobně analyzují příčiny výpadku. „Zákazníkům se velmi omlouváme za způsobené potíže,“ dodala Vokounová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám