Hlavní obsah

Samsung odhalil menší verzi svého nejlepšího smartphonu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spekulacím je konečně konec. Samsung potvrdil příchod menší verze top modelu Galaxy S4. Zveřejněny byly také první oficiální fotografie. Novinka bude kromě drobnějších rozměrů lákat také na některé pokročilé funkce, kterými disponuje velká čtyřka.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4 mini

Článek

Galaxy S4 mini bude o něco pomalejší, než plnohodnotná čtyřka. Ta disponuje 2 GB operační paměti a čtyřjádrovým procesorem s frekvencí 1,9 GHz (na vybraných trzích je k dispozici též varianta s osmijádrovým procesorem taktovaným na 1,6 GHz). Pětipalcový displej má rozlišení Full HD (1920 x 1080 pixelů).

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4 mini

Menší bratříček má dvoujádrový procesor taktovaný na 1,7 GHz, 1,5 GB operační paměti a 4,3palcový displej s rozlišením 540 x 960 bodů. Díky drobnějším rozměrům má verze mini i příjemnější hmotnost, konkrétně 107 g místo 130 g u velké čtyřky.

Fotoaparát na zadní straně má rozlišení osm megapixelů a na přední 1,9 megapixelů. Zachovány byly funkce Dual Camera, díky které mohou být oba fotoaparáty používány současně, a to i při natáčení videa. Podle jihokorejského elektronického giganta se tak už nebude stávat, že z momentek bude vynechána osoba, která je pořizuje.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4 mini

Co nejvyšší kvalitu fotografií pak zajišťuje technologie Drama Shot. Ta je schopna vytvořit kontinuální časosběrný záznam - během čtyř sekund dokáže zachytit až sto snímků. Uživatel si pak vybere ty nejlepší. Zajímavou vychytávkou je Sound & Shot. Tento režim umí kromě snímku pořídit i zvuk, který daný okamžik provázel. Podle Samsungu by tak měly být nezapomenutelné momenty zachyceny daleko věrněji než s obyčejnými fotoaparáty.

Zachovány byly i další softwarové vychytávky. Řeč je například o technologii S Translator, která umožňuje v reálném čase překládat mluvený i psaný text. Vhod tak může přijít na zahraničních cestách, kde se turisté budou potřebovat domluvit v jazyce, který neznají, i pokud budou jen chtít přeložit SMS zprávu, e-mail nebo chat. Podporováno je však zatím pouze devět jazyků a čeština mezi nimi není.

Foto: Reuters

Samsung Galaxy S 4

Program S Health zase dokáže díky několika zabudovaným čidlům v telefonu monitorovat zdravotní kondici majitele. Dokonce jsou k dispozici také záznamy o stravování, cvičení či spánku.

V prodeji se Galaxy S4 mini objeví v černé a bílé barvě. Přesnou dostupnost a cenu však zástupci společnosti Samsung zatím neupřesnili. Jasno by mělo být už na koci června, kdy jihokorejský elektronický gigant pořádá v Londýně tiskovou konferenci.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III mini

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám