Hlavní obsah

HTC One se neprodává špatně, ale na konkurenci od Applu a Samsungu nemá

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Top model HTC One vzbudil v únoru při svém odhalení velké emoce. Přístroj měl podle řady zahraničních médií zatopit konkurentům od Applu a Samsungu. Prodejní výsledky za první měsíc ale naznačují, že se žádná revoluce nekoná.

Foto: HTC

HTC One

Článek

HTC zatím o prodejích své vlajkové lodě mlčí. Jeden z vrcholných manažerů této společnosti však serveru The Wall Street Journal prozradil, že „počet dodávek se blíží pěti miliónům kusů“. Konkurenční Samsung Galaxy S4 potřeboval k pokoření této hranice pouze pět dnů.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4

Jihokorejský elektronický gigant se navíc na konci minulého týdne pochlubil, že se mu za první měsíc podařilo prodat deset miliónů vrcholných smartphonů, což znamená, že každou sekundu Samsung prodá čtyři své vlajkové lodi. Předchůdce s pořadovým číslem tři přitom k překonání této hranice potřeboval téměř dvakrát tak dlouhou dobu – 50 dní.

Trhu kraluje Apple

Ještě lepší globální výsledky zaznamenal na konci loňského roku iPhone 5. Za tři dny se prodalo více než pět miliónů chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka. „Poptávka po iPhonu 5 byla neuvěřitelná,“ prohlásil tehdy šéf Applu Tim Cook.

Foto: Apple

iPhone 5

Celkové prodeje za první měsíc zástupci amerického počítačového giganta nezveřejnili. S ohledem na fakt, že několik prvních týdnů byly dodávky iPhonů 5 do obchodů rozebrány prakticky ještě dříve, než dorazily. [celá zpráva]

Apple kraluje také lukrativnímu trhu počítačových tabletů. Celosvětově se za první čtvrtletí prodalo 19,5 miliónu iPadů a 17,6 miliónu tabletů s Androidem. Tři milióny zákazníků pak daly přednost přístrojům s platformou Windows. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám