Hlavní obsah

Levný smartphone s Windows od Nokie přijde v červnu, stát bude 4500 korun

Novinky, mif

Jeden z nejlevnějších chytrých telefonů od Nokie s operačním systémem Windows Phone 8 by se měl začít prodávat v polovině června. Uvedli to zástupci finského výrobce s tím, že doporučená prodejní cena by se měla pohybovat pod úrovní 4500 korun.

Nokia Lumia 520Video: Nokia

 
Článek

V rámci předobjednávky nabízejí novinku více než dvě desítky tuzemských prodejců. Podle nákupního rádce Zboží.cz se ceny pohybují od 4223 do 5990 Kč. Na výběr jsou díky výměnným krytům různá barevná provedení – žluté, červené, azurové, bílé a černé.

Zmiňovaná cena víceméně odpovídá hardwarové výbavě. Základem Lumie 520 je dvoujádrový procesor Snapdragon s frekvencí 1 GHz a 512 MB operační paměti. Úložný prostor bude dosahovat hodnoty 8 GB a bude jej možné dále rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 520

Dotykový IPS displej má úhlopříčku čtyři palce a rozlišení 800 x 480 obrazových bodů. K dispozici je i pětimegapixelový fotoaparát s automatickým ostřením, který dokáže natáčet videa v rozlišení 720p, či bezdrátové adaptéry WiFi a Bluetooth.

Stejně jako další chytré telefony od Nokie i model Lumia 520 nabídne navigaci zdarma. Ve výbavě nebudou chybět ani kancelářské aplikace z balíku Microsoft Office, jako je Outlook, Word, Excel a PowerPoint.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám