Hlavní obsah

Tesco Mobile odstartuje 29. května, lákat bude na výhodné balíčky

Právo, Jiří Novotný

Společnost Tesco Mobile, kterou v České republice založil obchodní řetězec Tesco k poskytování služeb virtuálního mobilního operátora, spustí své služby 29. května. Na tiskové konferenci to v pondělí oznámil generální ředitel Tesco Stores ČR David Morris.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Článek

„Naší první nabídkou bude jednoduchá předplacená karta s atraktivní volbou balíčků pro volání, textové zprávy SMS a datové služby bez jakýchkoli závazků,“ informoval Morris.

Téměř dvěma miliónům držitelů karty Tesco Clubcard nabídne nový virtuální operátor za 300 korun včetně DPH měsíc neomezeného volání a SMS v rámci své sítě, do jiných sítí bezplatných 120 minut hovorů a 60 esemesek. „Po vyčerpání volných jednotek bude naše zákazníky stát minuta volání do jiných sítí 2,90 Kč a esemeska 1,50 Kč,“ upřesnila generální manažerka Tesco Mobile Lucie Hadaričová.

Dobíjení i u čerpacích stanic

Když klient nebude chtít využívat balíčku Clubcard, vyjde ho minuta volání v rámci Tesco Mobile na 1,50 Kč, a na čísla v jiných sítích 2,90 Kč. Pro mobilní internet jsou zase určeny tři měsíční datové balíčky – 150 MB za 150 korun, 400 MB za 250 K, a 1 GB dat za 350 Kč.

SIM karty si lidé budou moci pořídit ve 231 obchodech Tesco, 140 obchodech Žabka či prostřednictvím služby Potraviny on-line na adrese www.itesco.cz. Dobíjet SIM karty pak půjde i v terminálech Sazky a u čerpacích stanic.

Polovičním vlastníkem Tesco Mobile je Telefónica Czech Republic a dalších 50 procent patří Tesco Stores. Jde o nezávislého virtuálního operátora, nabízejícího telekomunikační služby pod vlastní značkou. „Za úspěch bychom považovali, kdybychom letos získali 200 tisíc klientů,“ potvrdila Hadaričová.

Tesco nebude jediným virtuálním operátorem na tuzemském trhu. Letos začaly fungovat například také Mobil.cz, Bleskmobil či Air Telecom.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám