Hlavní obsah

Vodafone podlehl tlaku zákazníků, neomezený tarif už nabízí za 691 korun

Novinky, mif
Aktualizováno

Po čtvrtečním odhalení nových ceníků Telefóniky s neomezeným voláním, SMS zprávami a internetem za 750 korun aktualizovala svou nabídku také společnost Vodafone. Přestože tento operátor chystal nové ceny až na konec května, zájem zákazníků byl tak enormní, že výhodnější ceny platí již od pátku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Během včerejška a dneška (čtvrtka a pátku, pozn. red.) zaznamenal Vodafone enormní zájem o avizované neomezené tarify. Jen na webu se během uplynulých čtyřiadvaceti hodin zaregistrovalo téměř 10 000 zájemců o tuto novou nabídku. Vodafone se proto rozhodl vyjít přání zákazníků vstříc co nejdříve a začít neomezené tarify nabízet na eShopu dnes odpoledne,“ uvedla krátce po 16:00 mluvčí Vodafonu Alžběta Houzarová.

Zákazníci mohou vybírat mezi dvěma novými tarify. Neomezené volání, SMS a 600MB internet vyjdou na 691 Kč. Obdobná nabídka přitom až doposud stála 3299 Kč.

Nová cena je tedy nižší než v případě Telefóniky, ta ale nabídne vyšší datový limit (1GB). Druhá nabídka od Vodafonu vyjde na 399 Kč a obsahuje neomezené volání a SMS v rámci vlastní sítě.

„Oba neomezené tarify budou dostupné pro všechny zákazníky - firemní i nefiremní, nové i stávající, se smlouvou a dokonce i bez smlouvy. Zákazníci si mohou zvolit variantu s dotovaným zařízením i bez něj,“ doplnila Houzarová.

Zájem o levné tarify je rekordní

Zájem o levné tarify bez omezení je enormní. „Za prvních 24 hodin od startu nabídky, tedy od čtvrtečních deseti hodin, jsme zaznamenali nárůst vytížení call centra o 300 procent. Zároveň registrujeme enormní počet nových objednávek oproti normálu,“ řekl Novinkám mluvčí Telefóniky Hany Farghali.

Vysoký ohlas zaznamenal také T-Mobile. „Lidé volali hodně. Ptali se především na to, jestli na konkurenční nabídku nějak zareagujeme,“ uvedla pro Novinky mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová. Právě růžový operátor zatím neprozradil, jak výrazně plánuje zvýhodnit svou nabídku neomezeného tarifu. Aktuálně vyjde na 3290 Kč.

Podle ankety serveru Novinky.cz, které se během čtvrtečního odpoledne a pátečního dopoledne zúčastnilo téměř 70 000 lidí, jsou lidé s přechodem ke konkurenci kvůli nižším cenám spíše zdrženlivější.

Na otázku, zda by při výhodnější cenové nabídce změnili svého operátora, téměř 71 % respondentů uvedlo, že by počkali na dorovnání nabídky jejich operátorem. Naopak přesná čtvrtina dotázaných by vůbec neváhala a volila by zajímavější cenu. Pouze minimum lidí (4 %) by i přes výhodnější nabídku zůstalo u svého stávajícího operátora.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám