Hlavní obsah

Obří dotykový mobil od Asusu bude stát 6000 korun

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v průběhu tohoto týdne by se měl podle informací Novinek v České republice začít prodávat chytrý telefon společnosti Asus nazývaný FonePad, který patří do kategorie takzvaných phabletů. Novinka, jež byla odhalena na největším veletrhu mobilních technologií Mobile World Congress (MWC) v únoru v Barceloně, bude stát šest tisíc korun.

Foto: Asus

Asus FonePad

Článek

Základem FonePadu je procesor Intel Atom Z2420 Lexington, taktovaný na 1,2 GHz, který má k dispozici 1GB operační paměť a 16 GB úložného prostoru. Ten je možné dále rozšiřovat prostřednictvím paměťových karet microSD.

Foto: Asus

Asus FonePad

Dotykový displej zařízení má úhlopříčku sedm palců a nabídne rozlišení 1280 x 800 obrazových bodů. Integrován je fotoaparát na přední straně s rozlišením 1,2 MPx. Samozřejmostí jsou i technologie WiFi, Bluetooth či GPS. Vše pracuje pod operačním systémem Android 4.1 Jelly Bean.

Foto: Asus

Asus FonePad

Podle zástupců firmy je phablet dostatečně velký pro pohodlnou práci, ale zároveň náležitě komfortní i pro telefonování. Pro jedince, kteří mají sluchátko u ucha celé dny, ale není novinka vhodná. Průměrná výdrž při běžném používání je totiž deset hodin.

Co jsou to phablety?

Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do 5,5 palce. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.

Displeje phabletů mají velikost od šesti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv s sebou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám