Hlavní obsah

Samsung sází na phablety, chystá novou modelovou řadu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Využít vzrůstajícího zájmu o chytré telefony s velkými dotykovými displeji se rozhodla společnost Samsung. Chystá uvedení nové modelové řady, která se právě na zmiňovanou kategorii phabletů zaměří. Upozornil na to server SamMobile.com.

Foto: Samsung

Společnost Samsung je považována za průkopníka na trhu phabletů. Na obrázku je Samsung Galaxy Note II.

Článek

Nová kategorie se bude jmenovat Galaxy Mega a hned od svého startu nabídne dva modely. Menší GT-I9152 bude disponovat 5,8palcovým displejem a větší GT-I9200 nabídne 6,3palcový dotykový panel.

Oba přístroje by měly pracovat pod operačním systémem Android. Jaké budou jejich konkrétní technické parametry, však zatím není známo. Vzhledem k tomu, že phablety cílí především na ty nejnáročnější uživatele, lze očekávat velmi výkonný hardware a podporu nových technologií, kterými disponuje i současná vlajková loď Galaxy S4.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S4

Řeč je například o technologii S Translator, která umožňuje v reálném čase překládat mluvený i psaný text. Vhod tak může přijít na zahraničních cestách, kde se turisté budou potřebovat domluvit v jazyce, který neznají, i pokud budou jen chtít přeložit SMS zprávu, e-mail nebo chat. Podporováno je však zatím pouze devět jazyků a čeština mezi nimi není.

Program S Health zase dokáže díky několika zabudovaným čidlům v telefonu monitorovat zdravotní kondici majitele. Dokonce jsou k dispozici také záznamy o stravování, cvičení či spánku. Podporováno by mělo být i bezdotykové ovládání, kterým Galaxy S4 disponuje. [celá zpráva]

Co jsou to phablety?

Většina chytrých telefonů má displej s úhlopříčkou od tří do 5,5 palce. Ty nejmenší počítačové tablety jsou zase vybaveny sedmipalcovými dotykovými monitory. Prostor mezi oběma kategoriemi vyplňují takzvané phablety. Toto označení vzniklo spojením slov phone (telefon) a tablet.

Displeje phabletů mají velikost od šesti do sedmi palců, což je podle výrobců naprostý ideál. Jsou totiž dostatečně velké pro pohodlné prohlížení webových stránek i k práci s e-maily a fotografiemi. Zároveň jsou ale kompaktnější než tradiční tablety, a tak se bez problémů vejdou do kapsy u kalhot. Není tedy problém brát je kamkoliv s sebou.

Společnost Samsung je považována za průkopníka na trhu phabletů. Prvním přístrojem z portfolia tohoto výrobce byl Galaxy Note. Aktuálně je možné na trhu zakoupit již druhou generaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám