Hlavní obsah

Lenovo chce konkurovat Samsungu i Applu na lukrativním trhu smartphonů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost NEC plánuje odprodat svou problémovou divizi mobilních telefonů. Podle zdrojů agentury Reuters projevil zájem čínský výrobce Lenovo, který se již vývoji smartphonů věnuje několik let. Díky akvizici by ale mohl lépe konkurovat zavedeným společnostem, jako je Samsung či Apple.

Foto: Lenovo

Lenovo se výrobě smartphonů věnuje již několik let. Na snímku je vidět aktuálně nabízený model LePhone, který se těší popularitě především na čínském trhu.

Článek

Firma NEC až doposud tvrdila, že mobilní divize je důležitou součástí jejích operací. Po dvou letech ztrát se však firma zbavuje majetku, aby posílila ziskovost.

"V době rychle se měnícího trhu zvažujeme několik způsobů, jak posílit konkurenceschopnost našeho podnikání v oblasti mobilních telefonů, ale nic nebylo rozhodnuto," reagovala firma NEC na zprávy o prodeji divize.

Zástupci Lenova se zatím k celé záležitosti nevyjádřili. Podle zdrojů agentury Reuters navíc čínský výrobce není jediným zájemcem, NEC údajně jedná také s dalšími společnostmi z Japonska.

Japonští výrobci mobilních telefonů mají stále větší problémy prosadit se v zahraničí v konkurenci dvou gigantů, amerického Applu a jihokorejské Samsungu. Hrozbou jsou pro ně i mladší čínští výrobci. Oba světoví giganti rovněž snižují prodej japonských firem na jejich domácím trhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám