Hlavní obsah

Levný smartphone s velkým dotykovým displejem bude stát 2000 korun

Novinky, mif

Společnost Amazon si vydobyla renomé coby výrobce elektronických čteček a levných počítačových tabletů. V letošním roce by zástupci firmy rádi uspěli také na trhu s chytrými telefony. Vzbudit zájem mezi zákazníky se budou snažit především atraktivní cenou.

Foto: Amazon

Nový telefon od Amazonu by se měl začít prodávat ještě letos. Ilustrační foto

Článek

Nový smartphone se bude po vzoru aktuálního portfolia výrobce jmenovat Kindle Phone. Jeho cena by se v závislosti na kapacitě úložného prostoru měla pohybovat od 100 do 200 USD (2000 – 4000 Kč). Upozornil na to server Tom’s hardware.

Přestože společnost Amazon zatím informace o chystaném zařízení odmítla komentovat, podle některých zdrojů by se měl na zahraničních trzích objevit na přelomu druhého a třetího čtvrtletí. Dostupnost v České republice se protáhne nejspíše o několik dalších týdnů nebo měsíců.

Foto: Amazon

Amazon Kindle Fire

Otazník zatím visí nad vzhledem novinky. Amazon se ale nejspíše bude držet jednoduchého designu, který je typický i pro počítačový tablet Kindle Fire. Na výrobě telefonu by měla pracovat společnost Foxconn.

Především díky nízké ceně se očekává, že Kindle Phone bude doslova hitem. Hned na start prodeje se proto počítá s distribucí pěti miliónů kusů.

Přístroj by měl pracovat pod operačním systémem Android. Disponovat bude 4,7palcovým displejem s rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů. Informace o procesoru a dalších komponentách zatím nejsou známy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám