Hlavní obsah

Předchůdce nové vlajkové lodi od Samsungu zlevnil pod 10 000 korun

Novinky, zgl

V průběhu následujících týdnů by se měla na pultech tuzemských obchodů objevit nová vlajková loď společnosti Samsung, model Galaxy S 4. Díky tomu několik posledních týdnů usilovně zlevňuje jeho předchůdce s pořadovým číslem tři, nyní jej je možné sehnat už za méně než 10 000 korun.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

Článek

Galaxy S III začala společnost Samsung prodávat loni v červnu za doporučenou cenu 15 490 Kč. Aktuálně se ale nabízí podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, už od 9765 korun. Do deseti tisíc nabízejí přístroj více jak dvě desítky obchodníků.

S ohledem na svoji výbavu nepatří trojka rozhodně do starého železa. Je vybavena 4,8palcovým displejem s vysokým rozlišením 1280 x 720 obrazových bodů. Použita u ní byla technologie Super AMOLED, díky čemuž nabídne věrnější podání barev, lepší pozorovací úhly a dobrou čitelnost na slunci.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy SIII

K dispozici je čtyřjádrový procesore Exynos 4412, který pracuje na frekvenci 1400 MHz a 1024 MB operační paměti. Fotoaparáty má přístroj hned dva. Na čelní straně je jeden s rozlišením 1,9 megapixelu pro videokonference a na zadní straně druhý osmimegapixelový pro focení, který zvládne i natáčení videí ve vysokém rozlišení.

Smartphone pohání operační systém Android. Zaujmout zákazníky se přístroj snaží také technologií S-Voice, která umožňuje prostřednictvím hlasu vyhledávat informace a komunikovat s přístrojem. Smart stay zase dokáže rozeznat, jakým způsobem přístroj používáte, a podle toho jej nastaví.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III

Bezdotykové ovládání pro Galaxy S III

Další dovednosti by se měla trojka naučit od modelu Galaxy S 4. V rozhovoru pro server PC Mag to uvedl Nick DiCarlo, který má v Samsungu na starosti plánování portfolia. „Můžeme udělat cokoliv, co není závislé na hardwaru, jako je infračervený port. A určitě to také uděláme,“ prohlásil.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy SIII

Předchůdce by se tak mohl dočkat technologie S Translator, která umožňuje v reálném čase překládat mluvený i psaný text, ale také bezdotykového ovládání. To si totiž vystačí pouze s vestavěným fotoaparátem a obslužným softwarem. [celá zpráva]

Kdy přesně by se trojka měla dočkat zmiňovaných funkcí, není zatím jasné. Lze ale předpokládat, že jihokorejský elektronický gigant vylepšený operační systém vypustí do světa v průběhu následujících týdnů nebo měsíců.

Čtyřka bude stát 16 000 korun 

Kolik bude stát nový model Galaxy S 4 na tuzemském trhu, zatím zástupci společnosti Samsung oficiálně neprozradili. Na internetu je už ale možné narazit na první nabídky, ze kterých je patrné, že cena bude nastavena výš, než tomu bylo u loňského modelu.

Foto: Reuters

Samsung Galaxy S 4

Podle Zboží.cz je možné aktuálně přístroj v rámci předobjednávky pořídit u sedmi obchodníků. Ceny se pohybují od 16 do 17 tisíc korun. Do novinky vkládá jihokorejský elektronický gigant velké naděje, protože by mu mohla pomoci ovládnout trh se smartphony.

Galaxy S III se totiž zapsal do historie jako jediný chytrý telefon, který dokázal pokořit v prodejích iPhone od Applu. Loni se jej ve třetím čtvrtletí prodalo 18 miliónů, zatímco jablečný smartphone skončil na druhém místě s 16,2 milióny prodaných kusů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám