Hlavní obsah

Počet uživatelů mobilů se za pět let přiblíží čtyřem miliardám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona

Během pěti let se zvýší celosvětový počet uživatelů mobilních telefonů o 700 miliónů na 3,9 miliardy lidí. Hranice čtyř miliard by měla padnout o rok později. Uvedla to asociace GSMA na veletrhu Mobile World Congress.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Článek

Růst potáhnou především rozvíjející se trhy, kde poptávku po mobilech podpoří klesající ceny, zvyšující se disponibilní příjmy i přísun levných mobilních zařízení.

Růst počtu uživatelů bude pomalejší než v posledních letech. Zatímco dosud se základna majitelů rozrůstala průměrně o osm procent ročně, do roku 2017 to bude jen zhruba poloviční tempo.

Počet SIM karet na jednoho uživatele se zvýší ze současné 2,1 SIM karty na 2,5 karty. Počet vysokorychlostních mobilních přípojek se za pět let zvýší ze současných 1,6 miliardy na 5,1 miliardy připojení. Průměrná rychlost vzroste díky zavádění sítí LTE z 526 kbit/s za loňský rok na téměř čtyři Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám