Hlavní obsah

Smartphone od Huawei láká na vysoký výkon a stylový vzhled

Novinky, zgl

Čínská společnost Huawei Technologies byla doposud známá spíše jako výrobce cenově příznivých chytrých telefonů. Nyní by ale tato značka chtěla uspět i v kategorii těch nejvýkonnějších přístrojů, dopomoci by k tomu měl smartphone Ascend P2. Ten je právě k vidění v Barceloně na veletrhu Mobile World Congress.

Huawei Ascend P2Video: Huawei

 
Článek

Huawei Ascend P2 bude lákat především na výborný poměr cena / výkon. Nabízet se totiž bude za 399 eur, tedy za 10 200 Kč.

Vybaven je čtyřjádrovým procesorem přímo z produkce společnosti Huawei, který pracuje při taktu 1,5 GHz, 1GB operační paměti a 16GB úložným prostorem. Přístroj tak bude patřit k těm nejvýkonnějším modelům na trhu. Svůj podíl na tom má i použitý internetový standard LTE ve verzi cat4, který podporuje rychlost až 150 Mb/s.

Pohodlnější a rychlejší ovládání 

Kromě výkonného hardwaru navíc vývojáři zapracovali na operačním systému Android a vybavili jej několika užitečnými funkcemi, které zrychlují práci. Řeč je například o technologii Smart Reading, která umožňuje označit výraz a dále s ním pracovat – například jej přeložit nebo vyhledat na internetové encyklopedii. A to v rámci jediného okna, aniž by bylo nutné cokoliv přepínat.

Ušetřit čas se snaží Ascend P2 lidem i při nabíjení. Díky funkci Quick Charge by měla být doba strávená touto činností kratší o čtvrtinu, alespoň ve srovnání s konkurencí.

Foto: Huawei

Huawei Ascend P2

Dotykový IPS displej novinky má úhlopříčku 4,7 palců a rozlišení 720 x 1 280 obrazových bodů. I když tato hodnota není vůbec špatná, na konkurenci je zatím ještě krátká. Například společnost HTC nabízí model One se stejně velkým displejem, ale Full HD rozlišením (1920 x 1080 pixelů). [celá zpráva]

Menší rozlišení se Huawei snaží uživatelům vynahradit technologií Magic Touch. Díky ní by měl být panel schopný rozeznat dotyky i v případě, že člověk bude používat libovolné rukavice. Přitom je jedno, zda se bude jednat o zimní lyžařské palčáky nebo gumové verze určené na uklízení.

Kvůli displeji je samozřejmě telefon poněkud větší. Formát 136 x 67 mm ale naštěstí doplňuje tenký profil 8,4 mm. Díky tomu působí novinka vcelku elegantním dojmem. Hmotnost činí 122 g.

V prodeji od druhého čtvrtletí

Předností druhé generace Ascendu by měl být i vestavěný fotoaparát. Ten hlavní na zadní straně má totiž slušné rozlišení 13 MPx a dokáže natáčet 720p video. Samozřejmostí je u něj autofokus i blesk. Nechybí ani druhý fotoaparát na čelní straně sloužící pro videokonference.

Huawei Ascend P2 se na pultech zahraničních obchodů objeví ve druhém čtvrtletí letošního roku, a to v černém a bílém provedení. Zda bude novinka dostupná i v tuzemských obchodech a případně za jakou cenu, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám