Hlavní obsah

Apple prohrál odvolání o zákazu prodeje telefonů Nexus od Samsungu

Americký odvolací soud ve čtvrtek odmítl požadavek společnosti Apple na zákaz prodeje telefonů Galaxy Nexus od Samsungu. Svým rozhodnutím tak zmařil pokusy amerického počítačového giganta o získání klíčové výhody nad jihokorejským konkurentem v globální patentové válce, která zaměstnává justici již druhým rokem.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy Nexus

Článek

Apple požádal celé plénum federálního odvolacího soudu ve Washingtonu, aby přehodnotilo říjnové rozhodnutí jeho tříčlenného senátu a před procesem, který rozhodne o patentech na Nexus, vydal předběžný zákaz jeho prodeje. Po čtvrtečním odmítnutí si může Apple podat teoreticky žalobu ještě k Nejvyššímu soudu, ten ale v posledních letech podávání žádostí o předběžné zákazy prodeje v rámci patentových sporů výrazně ztížil.

Foto: Apple

iPhone 5

Patentová válka se mezi oběma společnostmi táhne už od dubna 2011. Apple tehdy ve Spojených státech obvinil Samsung, že jeho chytré telefony a tablety Galaxy "otrocky" kopírují produkty iPhone a iPad.

V právních bitvách je zatím úspěšnější Apple. Soud v Kalifornii totiž na konci srpna rozhodl, že Samsung musí svému konkurentovi za zneužití patentů zaplatit 1,05 miliardy USD (20,9 miliardy Kč). [celá zpráva]

Soud se ale netýkal patentů na telefony Nexus, které vstoupily na trh koncem roku 2011. Slyšení o tomto produktu se plánuje na březen 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám