Hlavní obsah

Extrémně odolnému telefonu od Samsungu nevadí voda, prach ani pády

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Samsung představila již druhou generaci chytrého telefonu Galaxy Xcover, který vyniká především extrémně odolnou konstrukcí. Nevadí mu prach, pády ani voda. Přitom nabízí i funkce, jimiž se pyšní vrcholné modely tohoto výrobce.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy Xcover 2

Článek

Samsung Galaxy Xcover 2 splňuje specifikaci IP 67. Ta zaručuje, že přístroj odolá špíně a prachu. Kvůli případným pádům je zadní kryt opatřen speciálním zámkem, díky němu se při nehodě telefon nerozpadne na několik kousků jako řada konkurenčních přístrojů.

Certifikace navíc zaručuje, že novinka může být až po dobu 30 minut bez jakékoliv újmy ponořena do vody do hloubky až jeden metr. Pod vodou je telefon přitom plně funkční a je možné s ním například fotografovat nebo natáčet videa. K těmto účelům je k dispozici pětimegapixelový fotoaparát s automatickým ostřením a LED bleskem.

Foto: Samsung

Po stranách bude mít telefon drobné protiskluzové zarážky, aby se minimalizovala šance vyklouznutí z ruky.

Co se hardwarové specifikace týče, telefon není rozhodně etalonem třídy. Disponuje dvoujádrovým procesorem s taktem 1 GHz, 1GB operační pamětí a úložným prostorem s celkovou kapacitou 4 GB. Ten je možné dále rozšiřovat pomocí paměťových karet. Displej má úhlopříčku čtyři palce a rozlišení 800 x 480 obrazových bodů.

Ve výbavě nechybí ani pokročilé technologie známé z vrcholných modelů výrobce. Řeč je například o S-Voice, která umožňuje prostřednictvím hlasu vyhledávat informace a komunikovat s přístrojem. Smart stay zase dokáže rozeznat, jakým způsobem přístroj používáte, a podle toho jej nastavit.

Kdy přesně se Samsung Galaxy Xcover 2 objeví na tuzemském trhu, výrobce zatím neupřesnil. Oznámena zatím nebyla ani jeho oficiální cena. Lze ale předpokládat, že stejně jako u první generace se bude pohybovat okolo pěti tisíc korun.

Foto: Galaxy Xcover 2

Samsung Galaxy Xcover

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám