Hlavní obsah

Levný chytrý telefon za 4000 korun nabídne obří displej

Novinky, mif

Společnost Evolve uvedla na tuzemský trh chytrý telefon s označením FX520. Novinka láká především na velký dotykový displej, slušný technický základ a poměrně přívětivou cenu. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, je ji možné pořídit už za necelé čtyři tisíce korun.

Foto: Evolve

Evolve FX520

Článek

Nejlevněji je možné Evolve FX520 zakoupit za 3985 Kč, nabídky některých obchodů se ale šplhají až k pomyslné hranici šesti tisíc korun. V nabídce má novinku více jak pět desítek prodejců, většina jich má podle Zboží.cz již přístroj skladem.

Výbava novinky nepatří k tomu nejlepšímu, co je aktuálně možné na trhu sehnat, s ohledem na cenovku je ale velice slušná. Srdcem telefonu je dvoujádrový procesor ARM Cortex-A9 taktovaný na 1 GHz, který má k dispozici 4 GB paměti.

Foto: Evolve

Evolve FX520

Displej má úhlopříčku pět palců a rozlišení 800 x 480 obrazových bodů. Především kvůli němu telefon poněkud povyrostl, jeho rozměry jsou 146 x 77 x 11 milimetrů a hmotnost nezanedbatelných 199 gramů.

Pětka je evidentně pro Evolve osudové číslo. Kromě pětipalcového displeje totiž model FX520 nabídne také vestavěný fotoaparát s rozlišením pět megapixelů, který je navíc vybaven i vestavěným bleskem. Samozřejmostí pak jsou bezdrátové technologie WiFi i Bluetooth.

Novinka pracuje pod operačním systémem Android. Výrobce ji navíc vybavil podporou dvou SIM karet, se kterými dokáže chytrý telefon pracovat najednou. Takových přístrojů je na trhu jako šafránu.

Foto: Evolve

Evolve FX520

Reklama

Výběr článků

Načítám