Hlavní obsah

Nokia začne v Česku prodávat novou vlajkovou loď v únoru za 17 tisíc korun

Novinky, mif

Společnost Nokia začne v České republice prodávat svoji novou vlajkovou loď Lumia 920 v průběhu února. Uvedli to zástupci tuzemské pobočky finského výrobce s tím, že doporučená prodejní cena je stanovena na 16 990 Kč.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Článek

V zahraničí se již Nokia Lumia 920 prodává od loňského roku. Zakoupit ji lidé mohou například ve Francii, Velké Británii, Německu či Rusku. [celá zpráva]

Srdcem nového chytrého telefonu je dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s frekvencí 1,5 GHz. K dispozici má přístroj 1 GB operační paměti a úložný prostor s kapacitou 32 GB. Ten není možné na rozdíl od řady konkurenčních modelů dále rozšiřovat pomocí paměťových karet.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Lumia 920 je vybavena 4,5palcovým displejem s rozlišením 1280 x 768 obrazových bodů. Ten by měl patřit k těm nejlepším na trhu – fotografie na něm totiž vypadají, jako by byly namalované. Dotykový panel je navíc vybaven technologií Nokia ClearBlack s módem vysokého jasu a vylepšeními pro čtení na přímém slunci.

Velkým lákadlem nové Lumie 920 je také chytré indukční dobíjení. V praxi se tak telefon obejde bez jakýchkoliv kabelů. Stačí jej položit na speciální podložku, která je součástí balení a mobil se začne sám nabíjet. [celá zpráva]

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám