Hlavní obsah

CES 2013: Počítačové tablety budou pomáhat při požárech hasičům

– Las Vegas
Novinky, Jakub Kynčl, Novinky (Las Vegas)

Počítačové tablety se stále častěji využívají jako učební pomůcka ve školách. V blízké budoucnosti by se díky svým přednostem měly stát také nedílnou výbavou hasičských sborů. Ve své přednášce o tom hovořil ředitel amerického operátora Verizon Lowell McAdam na největším veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky Consumer Electronics Show (CES).

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Ředitel amerického operátora Verizon Lowell McAdam na veletrhu CES 2013 v Las Vegas.

Článek

„Co je úžasné na tomto veletrhu, je to, že vidíte, jak se nápady stávají realitou. Otázkou je to, jak technologie vylepší naše životy. Za dva roky se stal cloud z představy realitou. A průměrná rychlost internetu se v domácnostech násobně zrychlila. Ve většině amerických měst pro nás není problém zavést do domácnosti internet o rychlosti 1 GB/s,“ uvedl McAdam.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Ředitel amerického operátora Verizon Lowell McAdam na veletrhu CES 2013 v Las Vegas.

„Lidé dnes sledují videa na internetu v průměru zhruba stejnou měrou, jako v televizi. V budoucnu bude cílem tato média ještě daleko více propojit a přizpůsobit pro jednotlivé uživatele. A je jedno, zda půjde o sledování sportů či filmů a seriálů. Některé z těchto inovací změní společnost,“ konstatoval ředitel Verizonu.

Nové technologie podle něj budou moci využívat i jednotliví hasiči při zásazích. Na počítačových tabletech by mohli snadno vidět vše, co vidí jejich kolegové. Speciální měřiče by jim pak ukazovaly hustotu kouře v zasažených místech. Takovouto technologii zástupci Verizonu prezentovali na videu ve velkém sále hotelu Venetian v Las Vegas.

Reklama

Výběr článků

Načítám