Hlavní obsah

Apple již testuje iPhone 6, odhalen by měl být v první půlce roku

Společnost Apple testuje šestou verzi svého populárního mobilního telefonu iPhone a sedmou verzi softwaru pro mobilní telefony iOS. Uvedl to server The Next Web na základě zpráv od tvůrců aplikací. Apple uvedl na trh poslední verzi iPhonu loni v září a podle zpráv v médiích by iPhone 6 měl být na světě v polovině tohoto roku.

Foto: Apple

Jak bude vypadat iPhone 6, zatím není známo. Na obrázku je aktuálně nabízený model 5.

Článek

Vývojáři aplikací podle webu nalezli na svých aplikačních protokolech odkazy na nový identifikátor iPhone 6.1 s operačním systémem iOS 7. Současný iPhone má pro účely aplikací označení iPhone 5.1 a iPhone 5.2 a je založen na systému iOS 6.

Podle vývojářů přišly žádosti o aplikace z internetové adresy z kampusu Applu v kalifornském Cupertinu. To naznačuje, že inženýři firmy testují kompatibilitu chystaných produktů s některými oblíbenými aplikacemi, uvedl The Next Web. Podle něj sice stále může jít o falešná data, jedinečný otisk internetového protokolu ale svědčí o opaku.

Foto: Apple

iPhone 5

iPhone 5 představil Apple loni v září. Proti předchozí generaci je lehčí, tenčí a zároveň má větší displej (čtyři palce) a vyšší rozlišení (1136 x 640 pixelů). Vylepšení zaznamenal také výkon telefonu. Ve srovnání s minulým modelem by měl být dvakrát výkonnější. Přitom už verze 4S patřila k nejvýkonnějším smartphonům na trhu.

Fotoaparát má stejné rozlišení jako předchozí model - osm megapixelů. Měl by ale být rychlejší a zároveň pořizovat kvalitnější snímky i ve špatných světelných podmínkách. Nabídne také speciální panoramatický režim, ve kterém budou mít pořízené momentky úctyhodné rozlišení 28 megapixelů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám