Hlavní obsah

Samsung uvede nový mobil s Windows až na začátku příštího roku

Novinky, zgl

Samsung byl vůbec první firmou na světě, která představila koncem srpna první telefon s novým operačním systémem Windows Phone 8. S uvedením na trh však jihokorejský elektronický gigant vyčkává, zatímco konkurence již své přístroje s tímto systémem prodává. I na tuzemském trhu se prodává například již HTC Windows Phone 8X.

Foto: Samsung

Samsung ATIV S

Článek

Podle prvotních informací se měl model Ativ S objevit na pultech obchodů ještě před Vánocemi, připomněl server TechRadar. Tak se ale nestalo a přesnou dostupnost novinky zatím zástupci společnosti Samsung oficiálně nepotvrdili.

Foto: Samsung

Samsung ATIV S

I přesto již někteří tuzemští prodejci nabízí Ativ S v rámci předobjednávky. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, jej je možné zakoupit ve více než šesti desítkách obchodů.

Ceny startují na 11 501 Kč. Od 11 708 do 17 430 Kč je pak možné koupit konkurenční HTC Windows Phone 8X, který již mají obchodníci fyzicky.

Foto: HTC

HTC Windows Phone 8X

Jedním z důvodů, proč Samsung vyčkává s příchodem modelu Ativ S na trh, je snaha nezastínit další modely v nabídce. Před Vánocemi se totiž začal prodávat chytrý telefon Galaxy S III mini, který je postaven na platformě Android a do něhož vkládají zástupci jihokorejského elektronického giganta velké naděje.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III mini

Galaxy S III mini má čtyřpalcový displej s rozlišením 480 x 800 obrazových bodů. Srdcem novinky je dvoujádrový procesor Cortex-A9 s taktem 1000 MHz. Zaujmout zákazníky se přístroj snaží také technologií S-Voice, která umožňuje prostřednictvím hlasu vyhledávat informace a komunikovat s přístrojem. Smart stay zase dokáže rozeznat, jakým způsobem přístroj používáte, a podle toho jej nastavit. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám