Hlavní obsah

Nová vlajková loď Nokie Vánoce v Česku nestihne

Novinky, zgl

Vánoce už pomalu klepají na dveře. Jak to tak ale vypadá, nový chytrý telefon Nokia Lumia 920 je nestihne. České zastoupení finského mobilního giganta se k dostupnosti novinky oficiálně nevyjádřilo. Prodejci však již přiznávají, že přístroj se na pultech obchodů objeví až v lednu.

Nokia Lumia 920

 
Článek

„Lumia 920? Ta bude až v lednu,“ uvedl prodejce značkové prodejny Nokia na pražském Smíchově. To samé potvrdil také jeho kolega z prodejny v obchodním centru Flora: „Letos nebude, očekáváme ji v první polovině ledna.“ Lednovou dostupnost potvrdila také prodejna v Pardubicích.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Lumia 920 je přitom od začátku listopadu dostupná na vybraných evropských trzích. Zakoupit ji lidé mohou například ve Francii, Velké Británii, Německu či Rusku. [celá zpráva]

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Čekání na nového finského krále má paradoxně i svá pozitiva. Aktuálně nejlepší prodávaný model Lumia 900 zlevnil z původních 12 000 Kč na 7290 Kč. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz od společnosti Seznam, podle kterého je devítistovku možné zakoupit ve více než 170 různých obchodech.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Nová vlajková loď Nokie je vybavena 4,5palcovým displejem s rozlišením 1280 x 768 obrazových bodů. Ten by měl patřit k těm nejlepším na trhu – fotografie na něm totiž vypadají, jako by byly namalované. Dotykový panel je navíc vybaven technologií Nokia ClearBlack s módem vysokého jasu a vylepšeními pro čtení na přímém slunci.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Srdcem nového chytrého telefonu je dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s frekvencí 1,5 GHz. K dispozici má přístroj 1 GB operační paměti a úložný prostor s kapacitou 32 GB. Ten není možné na rozdíl od řady konkurenčních modelů dále rozšiřovat pomocí paměťových karet.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 900

Velkým lákadlem nové Lumie 920 je také chytré indukční dobíjení. V praxi se tak telefon obejde bez jakýchkoliv kabelů. Stačí jej položit na speciální podložku, která je součástí balení a mobil se začne sám nabíjet. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám