Hlavní obsah

Sony chce konkurovat nejlepším chytrým telefonům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonský výrobce spotřební elektroniky Sony chystá nový vlajkový model telefonu, který by měl konkurovat přístrojům iPhone společnosti Apple a zařízením Galaxy S III firmy Samsung Electronics. Informovala o tom agentura DPA. Nový model má Sony pomoci získat zpět ztracené pozice na trhu.

Foto: Profimedia.cz

Budova Sony v Berlíně

Článek

"V blízké budoucnosti vytvoříme vlajkový model, který bude schopen konkurovat přístrojům iPhone a Galaxy S III," řekl v rozhovoru pro list Financial Times Deutschland šéf prodeje a marketingu divize Sony Mobile Dennis van Schie. Model bude podle něj silněji propojen se zábavními aktivitami Sony v hudbě, filmu, televizi a videohrách.

Podle mluvčí společnosti Sony nový model představí začátkem příštího roku na veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas i na veletrhu Mobile World Congress v Barceloně.

Sony si loni zajistila plnou kontrolu nad společným podnikem pro výrobu mobilních telefonů Sony Ericsson. Za poloviční podíl ve společném podniku zaplatila švédskému partnerovi Ericsson přes miliardu eur (více než 25 miliard Kč). Společnost poté podnik přejmenovala ze Sony Ericsson na Sony Mobile a začala jej začleňovat do svých aktivit.

Společný podnik Sony Ericsson si po svém vzniku v roce 2001 vedl dobře díky hudebním telefonům Walkman a telefonům se zabudovaným fotoaparátem Cybershot. Na trhu s levnými mobily však zaostal za konkurenty Nokia a Samsung a nestačil včas zareagovat na vstup společnosti Apple na trh s chytrými telefony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám