Hlavní obsah

Nokia začne prodávat novou vlajkovou loď se systémem Windows Phone 8

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Nokia začne v Evropě oficiálně prodávat svou vlajkovou loď Lumia 920 s operačním systémem Windows Phone 8. Novinka bude dostupná ještě tento týden ve Francii a Velké Británii, v následujících dvou týdnech pak v Německu, Rusku a na dalších evropských trzích. Zda mezi nimi bude také Česká republika, zatím zástupci firmy neprozradili. Upozornil na to server Unwired view.

Nokia Lumia 920

 
Článek

Srdcem nového chytrého telefonu je dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s frekvencí 1,5 GHz. K dispozici má přístroj 1 GB operační paměti a úložný prostor s kapacitou 32 GB. Ten není možné na rozdíl od řady konkurenčních modelů dále rozšiřovat pomocí paměťových karet.

Lumia 920 je vybavena 4,5palcovým displejem s rozlišením 1280 x 768 obrazových bodů. Ten by měl patřit k těm nejlepším na trhu – fotografie na něm totiž vypadají, jako by byly namalované. Dotykový panel je navíc vybaven technologií Nokia ClearBlack s módem vysokého jasu a vylepšeními pro čtení na přímém slunci.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Velkým lákadlem nové Lumie 920 je také chytré indukční dobíjení. V praxi se tak telefon obejde bez jakýchkoliv kabelů. Stačí jej položit na speciální podložku, která je součástí balení a mobil se začne sám nabíjet. [celá zpráva]

Přestože zatím nebyla oficiálně oznámena dostupnost novinky na českém trhu, někteří tuzemští prodejci ji začali nabízet již v rámci předobjednávky. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je možné Lumii 920 zakoupit za 14 999 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám