Hlavní obsah

Menší verze nejlepšího smartphonu od Samsungu stojí 8999 korun

Novinky, mif

Ještě před Vánocemi, v druhé polovině listopadu, by se měla v Česku začít prodávat menší verze vlajkové lodi společnosti Samsung. Model Galaxy S III mini bude stát 8999 korun a zákazníky chce lákat kromě kompaktních rozměrů také na pokročilé funkce.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III mini

Článek

"Samsung GALAXY S III představuje novou koncepci smartphonů, která se stala populární po celém světě. Jsme proto rádi, že můžeme jeho jedinečný design a intuitivní vlastnosti nabídnout uživatelům v další, více kompaktní verzi nazvané Samsung Galaxy S III mini," prohlásil při uvedení novinky šéf mobilní divize Samsungu JK Shin.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III mini

Galaxy S III mini přichází v době, kdy se všichni výrobci snaží své produkty vybavit co největším displejem. Narazit je tak možné i na přístroje, které mají více než pětipalcovou úhlopříčku. Novinka od Samsungu však má jen čtyřpalcový displej. Ten nabízí rozlišení 480 x 800 obrazových bodů.

Srdcem novinky je dvoujádrový procesor Cortex-A9 s taktem 1000 MHz. K dispozici je také 1GB operační paměť a 8GB vestavěné uložiště, které je možné dále rozšířit pomocí paměťových karet typu microSD až o dalších 32 GB.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III mini

Ve výbavě nechybí ani Wi-Fi, Bluetooth, GPS či NFC. Vestavěný fotoaparát má rozlišení pět megapixelů a je vybaven automatickým ostřením a bleskem. Samozřejmostí je možnost natáčení videa v rozlišení 720p.

Zaujmout zákazníky se novinka snaží především novými technologiemi, jako je například S-Voice. „Kromě toho, že funkce S-Voice umožňuje prostřednictvím hlasu vyhledávat informace a komunikovat s přístrojem, nabízí také rozsáhlé možnosti, jak telefon ovládat a zadávat mu pokyny. Když se na telefonu například spustí budík, a vy byste si raději ještě chviličku přispali, stačí říci ztišit,“ vysvětlil funkčnost novinky Zdeněk Paškevič, produktový manažer mobilní divize Samsungu.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy S III mini

S-Voice je možné použít také u přehrávání hudby k zesílení nebo zeslabení hlasitosti, při odesílání SMS zpráv a e-mailů, organizování schůzek v kalendáři či k automatickému aktivování fotoaparátu a pořízení fotografie. Anglický hlas dokáže přístroj rozeznat na výbornou, jak to ale bude s češtinou, se ukáže teprve po zahájení prodeje.

Za zmínku stojí také technologie Smart stay, která je schopna automaticky rozeznat, jakým způsobem přístroj používáte. „Například zda čtete elektronickou knihu nebo brouzdáte po internetu. Přední kamera telefonu sleduje vaše oči a telefon automaticky ponechá jas displeje neztlumený, abyste mohli pohodlně číst,“ uvedl Paškevič.

Foto: Samsung

Samsung Galaxy SIII

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám