Hlavní obsah

Čeští prodejci začali nabízet novou vlajkovou loď Nokie za 15 000 korun

Novinky, mif

První čeští prodejci začali v rámci předobjednávky nabízet novou vlajkovou loď společnosti Nokia. Fyzicky skladem však model Lumia 920 bude až na přelomu října a listopadu, kdy má být zároveň oficiálně odhalen nový operační systém Windows Phone 8. Právě tím bude novinka vybavena.

Nokia Lumia 920

 
Článek

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je možné novinku koupit za 14 995 Kč. V prodeji je možné nalézt také celou řadu originálního příslušenství. Za sto korun získáte pouzdro v libovolné barvě, za 1200 Kč pak originální základnu pro bezdrátové dobíjení.

Lumia 920 je vybavena 4,5palcovým displejem s rozlišením 1280 x 768 obrazových bodů. Ten by měl patřit k těm nejlepším na trhu – fotografie na něm totiž vypadají, jako by byly namalované. Dotykový panel je navíc vybaven technologií Nokia ClearBlack s módem vysokého jasu a vylepšeními pro čtení na přímém slunci.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Srdcem nového chytrého telefonu je dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s frekvencí 1,5 GHz. K dispozici má přístroj 1 GB operační paměti a úložný prostor s kapacitou 32 GB. Ten není možné na rozdíl od řady konkurenčních modelů dále rozšiřovat pomocí paměťových karet.

Velkým lákadlem nové Lumie 920 je také chytré indukční dobíjení. V praxi se tak telefon obejde bez jakýchkoliv kabelů. Stačí jej položit na speciální podložku, která je součástí balení a mobil se začne sám nabíjet. [celá zpráva]

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám