Hlavní obsah

V Česku se začal prodávat iPhone 5, nejlevněji jej lze pořídit za 6777 korun

Novinky, mif
Aktualizováno

Bezprostředně po čtvrteční půlnoci se v Česku začal prodávat iPhone 5. V pořadí již šestou generaci chytrého telefonu od společnosti Apple nabídli jako první tuzemští operátoři. Před Vodafonem i T-Mobilem se tvořily fronty už od čtvrtečního odpoledne. Telefónica O2 novinku do své nabídky nezařadila.

Ve frontě na iPhone 5 čekalo v Praze více než sto lidíVideo: Novinky

 
Článek

Zakoupit novinku si během půlnočního prodeje přišlo více než sto lidí. „Čekáme tady od půl pátý, chceme iPhone pětku,“ uvedl mladý muž, který stál ve frontě před pražskou prodejnou T-Mobilu. „Používali jsme všechny generace a na novinku se těšíme,“ dodal jeho kolega, který stál ve frontě s ním.

První majitel iPhonu si ale jej ale nebude užívat dlouho. „Mám ho sice v ruce... Ale čekal jsem na něj dlouho a pak uvidím, kdo bude ten šťastnej,“ uvedl pan Pavel s tím, že nových chytrý telefon s logem nakousnutého jablka má v plánu darovat. „Ve frontě jsem stál asi čtyři hodiny,“ doplnil.

Foto: Vodafone

Na příchod iPhonu 5 čekali první zájemci v Brně už od čtvrtečního poledne

U T-Mobilu je možné pořídit iPhone 5 s 16GB pamětí za 16 999 Kč. 32B verze pak vyjde na 19 599 korun a 64GB na 22 299 Kč. Při pořízení dotovaného přístroje a měsíční útratě alespoň 2300 Kč ceny chytrého teelfonu od Applu začínají na 8099 korunách.

Vodafone má v nabídce pouze 16GB a 64GB modely. Ty nabízí za 17 577 Kč, respektive za 22 977 Kč v případě verze s větší kapacitou úložného prostoru. Se závazkem lze ceny srazit na 6 777 Kč a 15 077 Kč. V takovém případě se ale zákazník zaváže platit měsíční paušál 3 299 korun.

Foto: Vodafone

Okolo 15. hodiny se už před prodejnou Vodafonu na Václavském náměstí v Praze začala tvořit fronta.

O2 místo nového telefonu a půlnočního prodeje láká zákazníky na slevu. "Dáváme stávajícím i novým zákazníkům unikátní možnost získat při uzavření nové nebo prodloužení stávající smlouvy velmi zajímavou slevu k iPhone 5 zakoupenému za tu nejlepší cenu na českém Apple Store," uvedl Petr Matějovský z Telefóniky s tím, že sleva se v závislosti na výši měsíčního plnění pohybuje v rozmezí dvou a devíti tisíc korun.

Oficiální ceny iPhonu odhalila v pátek ráno také společnost Apple. Základní 16GB model vyjde na 16 490 Kč, 32GB na 18 990 Kč a za 64GB variantu lidé zaplatí 21 490 korun. Od pátku 28. září je přístroj dostupný kromě České republiky také v Rakousku, Belgii, Dánsku, Estonsku, Finsku, Maďarsku a v dalších státech.

Foto: Novinky

Nabídka iPhonu 5 v internetovém obchodu Applu

V zahraničí je iPhone 5 vyprodaný

Zahraniční obchody vzali zákazníci útokem už minulý týden v pátek, kdy se iPhone 5 začal poprvé prodávat ve vybraných destinacích. Před obchody přitom někteří fanoušci stáli ve frontě i více než týden.

Lidé v New Yorku čekají na nový iPhone přes týden na uliciVideo: Novinky/Reuters

Za pouhý víkend podal Apple přes pět miliónů chytrých telefonů s logem nakousnutého jablka. To je daleko více, než kolik zástupci firmy předpokládali. [celá zpráva]

Co umí iPhone 5

Foto: Apple

iPhone 5

Nový chytrý telefon od společnosti Apple nabídne celou řadu vylepšení. Je lehčí a tenčí než předchozí verze a zároveň má větší displej (čtyři palce) a vyšší rozlišení (1136 x 640 pixelů). Vylepšení zaznamenal také výkon telefonu. Ve srovnání s loňským modelem by měl být dvakrát výkonnější. Přitom už verze 4S patřila k nejvýkonnějším smartphonům na trhu.

Fotoaparát má stejné rozlišení jako předchozí model - osm megapixelů. Měl by ale být rychlejší a zároveň pořizovat kvalitnější snímky i ve špatných světelných podmínkách. Nabídne také speciální panoramatický režim, ve kterém budou mít pořízené momentky úctyhodné rozlišení 28 megapixelů. [celá zpráva]

„Poptávka po iPhonu 5 byla neuvěřitelná a my se snažíme, aby se novinka dostala do rukou každého zákazníka. A to tak rychle, jak jen to je možné,“ uvedl šéf Applu Tim Cook. „I když jsme vyprodali dosavadní zdroje, obchody i nadále přijímají objednávky a informují o předpokládaném datu dodání,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám