Hlavní obsah

IPhone 5 se v Česku začne prodávat o půlnoci na 28. září

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už příští týden se v České republice začne prodávat nový chytrý telefon iPhone od společnosti Apple. Zakoupit jej lidé budou moci u tuzemských operátorů hned po odbití půlnoci ze čtvrtka na pátek 28. září. Přesné ceny novinky zatím nebyly oficiálně oznámeny.

Foto: Novinky

V českém Apple Store je novinka stále nedostupná

Článek

„Vodafone začne iPhone 5 prodávat 28. 09. 2012 v 00:00 v následujících prodejnách: Praha – Václavské náměstí 47, Brno – Masarykova 2, Ostrava – obchodní centrum Nová Karolína. Prodávat budeme jak bílou, tak černou variantu, avšak konkrétní modely zatím specifikovat nemůžeme,“ uvedla Adéla Konopková z tiskového oddělení Vodafonu.

Prodej nového chytrého telefonu od Applu chystá o půlnoci také T-Mobile. Lidé jej budou moci zakoupit v pražské prodejně na Národní třídě, uvedla ČTK. Telefónica O2 nabídne místo iPhonu 5 zákazníkům slevu.

Foto: Apple

iPhone 5

„Mohu potvrdit, že našim zákazníkům nabídneme nový iPhone za výhodných podmínek, i když nebude zařazen v naší distribuční síti. Konkrétněji: těm zákazníkům, kteří si koupí iPhone 5 prostřednictvím oficiálního distribučního kanálu (například na českém Apple Store), budeme poskytovat slevu z měsíčního vyúčtování,“ uvedla Blanka Vokounová z tiskového oddělení O2.

„Konkrétní výši zvýhodnění ještě upřesníme – bude se vždy odvíjet od tarifu, který si zákazník zvolí. Tato nabídka se bude vztahovat na všechny telefony zakoupené od zahájení prodeje na českém trhu, tedy od 28. září,“ dodala Vokounová.

První várka čítá tisíce kusů iPhonu 5

Podle informací Novinek je na start prodeje připraveno několik tisíc kusů iPhonu 5. Další dodávky budou s největší pravděpodobností mnohem nižší a nemusí být k dispozici hned po vyprodání první várky.

Nový chytrý telefon od společnosti Apple nabídne celou řadu vylepšení. Je lehčí a tenčí než předchozí verze a zároveň má větší displej (čtyři palce) a vyšší rozlišení (1136 x 640 pixelů). Vylepšení zaznamenal také výkon telefonu. Ve srovnání s loňským modelem by měl být dvakrát výkonnější. Přitom už verze 4S patřila k nejvýkonnějším smartphonům na trhu.

Fotoaparát má stejné rozlišení jako předchozí model - osm megapixelů. Měl by ale být rychlejší a zároveň pořizovat kvalitnější snímky i ve špatných světelných podmínkách. Nabídne také speciální panoramatický režim, ve kterém budou mít pořízené momentky úctyhodné rozlišení 28 megapixelů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám