Hlavní obsah

Nokia si utrhla ostudu, reklamu natáčela kamerou místo mobilem

Novinky, mif

Jedním z největších lákadel nové vlajkové lodi Nokia Lumia 920 je špičkový fotoaparát. Ještě než se novinka začala prodávat, už se stala jedním z nejdiskutovanějších telefonů na sociálních sítích a internetových fórech. Není to však tím, že by přístroj byl tak skvělý, ale proto, že si zástupci finského výrobce s propagačním videem ustřihli pořádnou ostudu. Nepovedená reklama je podle nich ale jen nedorozumění.

Propagační video, kterým chtěla Nokia upozornit na přednosti stabilizace obrazu OIS, se příliš nepovedlo

 
Článek

V reklamním videu se projíždí mladý pár na kolech. Muž natáčí svou partnerku právě novým chytrým telefonem Lumia 920. Zástupci Nokie tím chtěli demonstrovat, jak jsou záběry díky stabilizaci obrazu OIS krásně ostré a plynulé. A opravdu, s vypnutou stabilizací byl obraz s dívkou na kole roztřesený a neostrý.

Problém však nastal, jak upozornil server The Verge, na konci klipu, kdy dívka projížděla okolo okna karavanu. V jeho odlesku totiž bylo jasně vidět, že dívku netočí mladík jedoucí na kole novým mobilním telefonem, jak by si každý myslel, ale filmařský štáb v jedoucí dodávce s profesionální výbavou.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 920

Podle Nokie ale toto video nemělo demonstrovat nový chytrý telefon s operačním systémem Windows Phone 8, ale obecně výhody stabilizace obrazu OIS. „Ve snaze demonstrovat výhody optické stabilizace obrazu, jsme vyrobili video, které simuluje to, co budeme moci dodat s OIS. Byla to pouze demonstrace OIS, nebylo to natáčené Lumií 920, alespoň zatím ne. Omlouváme se za zmatek, který jsme způsobili,“ uvedla Heidi Lemmetyinen ze společnosti Nokia na firemním blogu.

V návaznosti na nebývalý zájem lidí o nové video Nokia také zveřejnila video, které je již skutečně natáčené telefonem Lumia 920. To ukazuje, že stabilizace obrazu OIS je skutečně přínosem.

Stabilizace obrazu IOS skutečně zaznamenaná telefonem Lumia 920

Právě fotoaparát by měl být jedním z největších lákadel Lumie 920. Má rozlišení 8,1 megapixelů a technologii PureView, která využívá technologii plovoucí čočky. Díky tomu je schopný pojmout bez použití blesku až pětkrát více světla než ostatní chytré telefony. Novinka by tak měla nad konkurencí vynikat při focení v šeru i ve tmě. [celá zpráva]

Co umí Lumia 920

Lumia 920 je vybavena 4,5palcovým displejem s rozlišením 1280 x 768 obrazových bodů. Ten by měl patřit k těm nejlepším na trhu – fotografie na něm totiž vypadají, jako by byly namalované. Dotykový panel je navíc vybaven technologií Nokia ClearBlack s módem vysokého jasu a vylepšeními pro čtení na přímém slunci.

Srdcem nového chytrého telefonu je dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s frekvencí 1,5 GHz. K dispozici má přístroj 1 GB operační paměti a úložný prostor s kapacitou 32 GB. Ten není možné na rozdíl od řady konkurenčních modelů dále rozšiřovat pomocí paměťových karet.

Velkým lákadlem nové Lumie 920 je také chytré indukční dobíjení. V praxi se tak telefon obejde bez jakýchkoliv kabelů. Stačí jej položit na speciální podložku, která je součástí balení a mobil se začne sám nabíjet.

Novou vlajkovou loď začne Nokia prodávat letos na podzim, po oficiálním odhalení operačního systému Windows Phone 8. Dostupná bude ve žluté, červené, šedivé, bílé a černé barvě, cena zatím nebyla stanovena. [celá zpráva]

„Nokia PureView přináší špičkovou technologii, která umožňuje fotoaparátu v chytrém telefonu vytvářet takové fotografie, jež jsme zvyklí vídat jen u digitálních zrcadlovek. S Lumia 920 je možné fotografovat a natáčet video doma, venku, v restauraci, anebo dokonce ve tmě a dosáhnout v těchto podmínkách profesionálně vypadajících výsledků,“ neskrývala své nadšení při odhalení telefonu Jo Harlowová, výkonná viceprezidentka divize Nokia Smart Devices.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám