Hlavní obsah

Chytré telefony s novými Windows se začnou prodávat v listopadu

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně 26. října plánuje společnost Microsoft odhalit na tiskové konferenci nový operační systém Windows 8. O tři dny později, 29. října, by pak měla být odhalena také mobilní platforma Windows Phone 8. Uvedl to server ZDnet s tím, že první chytré telefony s osmičkami se v obchodech objeví hned na začátku listopadu.

Foto: Microsoft

Ukázka operačního systému Windows Phone 8

Článek

Nabízet chytré telefony s Windows Phone 8 plánuje hned několik výrobců. Novinky s operačním systémem od Microsoftu plánuje odhalit už tuto středu například společnost Nokia. Na konkurenci chce vyzrát především extrémně nízkou cenou. [celá zpráva]

Foto: Samsung

Samsung ATIV S

Minulý týden svůj první telefon s osmičkami představila také společnost Samsung, novinka se jmenuje ATIV S. "Je to jen první z dlouhé řady nového hardwaru, který přichází s Windows Phone 8, je to ale skutečně působivá úvodní salva," uvedl podle ČTK k novému telefonu zástupce Microsoftu Ben Rudolph na firemním blogu.

Kromě Nokie a Samsungu chystají chytré telefony s WP8 také společnosti Huawei a HTC. „Od představení platformy Windows Phone v roce 2010 si HTC uvědomuje potenciál celého ekosystému, který Microsoft vyvinul. Jsem proto rád, že mohu potvrdit pokračování spolupráce a přislíbit uvedení nových modelů postavených na nové generaci této platformy do konce letošního roku," oznámil již dříve Peter Chou, výkonný ředitel společnosti HTC.

Od manažerského systému k zábavné platformě

První generace mobilních operačních systémů od Microsoftu byly známé pod označením Windows Mobile. Nabízely propracovaný kalendář, detailní adresář, který bylo možné jednoduše synchronizovat s kontakty v Outlooku v počítači, či pohodlnou práci s e-maily na cestách.

Jak je z výčtu funkcí patrné, starší verze mobilních Windows byly určeny spíše pro manažery. To se ale softwarový gigant rozhodl u sedmiček v roce 2010 změnit. Jejich hlavním úkolem je nabídnout přednosti chytrých telefonů jednoduchou formou co nejširší skupině uživatelů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Windows Phone 7.5Video: Reuters

Změna je u systému vidět hned na úvodní obrazovce. Na ní se nacházejí takzvané živé panely, které zobrazují vždy aktuální informace ze zdrojů, které si uživatel nastaví. Příkladem živých panelů je obrazovka s oblíbenými přáteli. Na ní se u každého kontaktu kromě uloženého telefonního čísla a e-mailu zobrazují aktualizace statusů z nejrůznějších sociálních sítí či nově zveřejněné fotografie.

Mobilní osmičky by se od staršího systému měly lišit především v technických dovednostech – například v podpoře vícejádrových procesorů. Současný systém WP7.5 totiž podporuje pouze jednojádrové procesory. Díky tomu má proti konkurenci vyšší výdrž baterie, ale nenabízí takový výpočetní výkon. Někteří výrobci totiž dnes již nabízejí chytré telefony i s čtyřjádrovými procesory. [celá zpráva]

Foto: Microsoft.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám