Hlavní obsah

Mobilní revoluce: Vodafone bude účtovat hovory po sekundách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mobilní operátor Vodafone zavede od 27. srpna jako první na trhu nové tarify s účtováním po sekundách. Dosud všichni operátoři počítali cenu hovorů po minutách. Díky sekundovému účtování mohou zákazníci podle zástupců firmy ušetřit až třetinu nákladů, protože nyní platili za každou započatou minutu volání.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Vodafone nabídne tři nové tarify, které poskytnou 6000, 18 000 nebo 36 000 sekund hovoru za 599 až 1499 Kč. Volné sekundy bude možné použít i pro volání do 29 zemí. Operátor zároveň u všech nových tarifů nabídne bezplatné SMS. Cena minuty hovoru nad rámec volných jednotek v balíčku po tuzemsku bude 4,99 Kč a do zahraničí 11,40 Kč.

Pro podnikové zákazníky Vodafone připravil rovněž sekundové účtování, k tomu bezplatné volání v rámci firmy.

"Tento typ účtování je férový vůči zákazníkům a zároveň je to správný směr, kterým by se měl trh nyní vyvíjet," uvedl viceprezident pro nefiremní zákazníky Vodafonu Mario Mele.

Mobil se závazkem 24 měsíců

Kromě nových tarifů Vodafone také mění pravidla pro získání dotovaných telefonů. Pokud bude chtít zákazník získat přístroj za zvýhodněnou cenu, uváže se u operátora na 24 měsíců. Původně to přitom bylo jen půl roku.

Operátor podle svého prohlášení bude díky delšímu úvazku schopen poskytovat výhodnější ceny telefonů. Například v září nabídne HTC One V za 1777 Kč s minimálním měsíčním plněním 1177 Kč či Huawei Ascend G300 za 377 Kč (měsíční plnění 777 Kč).

Mobilní operátor Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí Vodafone Group. V České republice poskytuje služby pro více než 3,3 miliónu zákazníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám