Hlavní obsah

Samsung nesmí v Evropě prodávat svůj počítačový tablet, rozhodl soud

Düsseldorf

Německý soud zakázal celoevropský prodej počítačového tabletu Galaxy Tab 7.7 od Samsungu. Vrchní zemský soud v Düsseldorfu tak v úterý vyhověl žádosti amerického konkurenta Apple, podle něhož přístroj jihokorejského výrobce okopíroval vzhledové prvky jeho populárního počítače iPad. Apple naopak podle agentury DPA neuspěl se svým odvoláním proti povolení německého prodeje tabletu Samsung Galaxy Tab 10.1N.

Foto: Samsung

Galaxy Tab 7.7

Článek

Spor obou předních světových výrobců o model 10.1 se ve Spolkové republice táhne už od loňského roku, kdy ho düsseldorfský soud Samsungu zakázal na místním trhu prodávat kvůli podobnosti s iPady. Apple má totiž v Evropě design svého počítače s dotykovou obrazovkou patentovaný.

Samsung proto svůj tablet přepracoval a nazval ho Galaxy Tab 10.1N. Jeho prodej v Německu zemský soud v Düsseldorfu letos v únoru povolil, proti čemuž se Apple odvolal k vyšší instanci.

Soudní pře obou gigantů v Německu jsou součástí jejich celosvětového konkurenčního boje. Podle Samsungu naopak porušuje Apple jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. A to nejen u nejnovější verze 4S, ale také u chytrých telefonů iPhone 3G, 3GS a 4 i u všech tří generací počítačových tabletů iPad. [celá zpráva]

Foto: Apple

Apple iPad

Apple a Samsung si konkurují na lukrativním trhu smartphonů a počítačových tabletů. Vzhledem k tomu, že těmto segmentům trhu se obecně předpovídá další silný růst, je důležité, aby výrobci těchto zařízení měli také oprávnění používat patenty ke klíčovým technologiím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám