Hlavní obsah

Nokia prodala za tři měsíce čtyři milióny chytrých telefonů s Windows

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během druhého čtvrtletí letošního roku prodala společnost Nokia čtyři milióny chytrých telefonů s operačním systémem Windows Phone. V prvním kvartálu si některý z modelů Lumia koupily dva milióny lidí. Upozornil na to server Phone Arena. Pro srovnání Apple prodal čtyři milióny iPhonů 4S za tři dny.

Foto: ČTK/AP

Šéf Nokie Stephen Elop

Článek

I když se prodeje chytrých Lumií zdvojnásobily, zástupci Nokie se rozhodně radovat nemohou. Ve druhém čtvrtletí se totiž ztráta finského výrobce téměř zčtyřnásobila na 1,41 miliardy eur (zhruba 36 miliard Kč) z 368 miliónů eur před rokem, uvedla ČTK. [celá zpráva]

Vrátit finského výrobce na výsluní by měl nový mobil Lumia 900, který se začal začátkem července oficiálně prodávat. Srdcem telefonu je výkonný procesor Qualcomm APQ8055 s taktem 1,4 GHz, k dispozici má 512 MB operační paměti.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 900

Pro uložení dat je novinka vybavena vestavěnou pamětí s kapacitou 16 GB. Ve výbavě nokie nechybějí ani bezdrátové adaptéry WiFi a Bluetooth či osmimegapixelový fotoaparát, který umožňuje natáčet videa v rozlišení 1280 x 720 obrazových bodů.

Mezi další přednosti nové vlajkové lodi z Finska patří také nadstandardní softwarová výbava. Stejně jako k dalším nokiím s operačním systémem i k Lumii 900 zákazník získá bezplatnou automobilovou navigaci s hlasovými povely, pokrytím celého světa a garancí doživotních bezplatných aktualizací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám