Hlavní obsah

Fotomobil s největším rozlišením na světě se začne prodávat v Česku příští týden

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už příští pondělí začne společnost Nokia oficiálně prodávat svůj nový fotomobil s označením 808 PureView, který nabízí nejvyšší rozlišení mezi mobily na světě – 41 megapixelů. Tak vysokého rozlišení přitom nedosahuje ani většina dnes nabízených digitálních fotoaparátů. Novinka se bude nabízet v černé, červené a bílé barvě za 15 990 Kč.

Foto: Nokia

Nokia 808 PureView

Článek

Někteří tuzemští prodejci nabízí Nokii 808 PureView v rámci předobjednávky již nyní. Nejlevněji ji je možné pořídit podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, za 14 480 Kč. Pod 15 tisíc novinku prodává dalších sedm obchodů.

„Technologie Nokia PureView nastavuje ve všech myslitelných metrikách zcela nový standard v oblasti fotografování mobilem. Lidé svou pozornost přirozeně zaměří hlavně na 41megapixelový senzor, ale skutečný pokrok je skrytý v tom, jak jsou jednotlivé pixely tohoto senzoru využity pro vytvoření dech beroucích fotografií v libovolném rozlišení,“ řekl Marcus Stoerkel, generální ředitel Nokia ČR.

Foto: Nokia

Nokia 808 PureView

Jak už je u Nokie zvykem, optiku dodala k 41megapixelovému fotoaparátu společnost Carl Zeiss. Zda bude tak vysoké rozlišení pro přístroj opravdu přínosem, se ukáže, až se telefon začne prodávat.

Někteří odborníci se totiž obávají, že vysoké množství pixelů je jen marketingovým tahem a snímky nebudou příliš kvalitní. Nokia však tvrdí, že technologii vyladila tak, že nabídne nebývale čistý detail a ostrost. Vestavěný fotoaparát dovede natáčet i Full HD video (1920 x 1080 obrazových bodů).

Ani v ostatních parametrech není novinka žádné ořezávátko, nabídne 1,3GHz ARM procesor a 512 MB operační paměti. Pro uložení dat je přístroj vybaven 16GB vestavěnou pamětí, kterou je možné dále rozšířit prostřednictvím paměťových karet typu microSD až o 32 GB. Nechybí ani podpora Wi-Fi, Bluetooth či HDMI výstup pro připojení telefonu k televizoru nebo projektoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám