Hlavní obsah

Čtvrtletní zisk výrobce chytrých telefonů HTC klesl o více než polovinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čistý zisk tchajwanského výrobce chytrých telefonů HTC se v letošním druhém čtvrtletí meziročně propadl o 58 procent na 7,4 miliardy tchajwanských dolarů (zhruba pět miliard Kč). Oznámila to v pátek firma.

Foto: HTC

HTC One S

Článek

Čtvrtletní výsledky HTC kontrastují s hospodařením jihokorejského konkurenta Samsung Electronics. Ten ohlásil nárůst provozního zisku o téměř 80 procent na rekordních 6,7 biliónu wonů (120 miliard korun), napsala agentura Reuters.

HTC nyní sází na novou řadu telefonů One. Podnik doufá, že mu nové modely pomohou získat zpět tržní podíly, o které ho v uplynulých měsících připravili konkurenti Apple a Samsung. Řeč je například modelu HTC One S, který je vybaven 4,3palcovým dotykovým displejem s rozlišení 960 x 540 pixelů.

Srdcem telefonu je dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon s frekvencí 1,5 GHz, který má k dispozici 1 GB operační paměti. Kapacita úložného prostoru pak činí 16 GB. Novinku pohání operační systém Android 4.0.

HTC je pátým největším výrobcem chytrých telefonů na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám