Hlavní obsah

Nokia chce konkurenci rozdrtit extrémně levnými chytrými telefony

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobci se v dnešní době předhánějí, kdo nabídne výkonnější chytrý telefon s větším rozlišením displeje. Finská Nokia se ale rozhodla využít zcela jinou strategii, zákazníky bude lákat na extrémně levné chytré telefony s dotykovými displeji a operačním systémem Windows Phone. Jejich cena by se měla pohybovat okolo čtyř tisíc korun.

Foto: mif, Novinky

Článek

„Jsme vážnou konkurencí pro platformu Android. Je ale jasné, že musíme pro naše přístroje získat nižší cenu,“ uvedl pro server PocketNow výkonný viceprezident společnosti Nokia Niklas Savander s tím, že nové telefony se musí nabízet za nižší cenu než nejlevnější Lumia 610.

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, se Nokia Lumia 610 se aktuálně nabízí od 4440 korun. Přitom nabízí výbavu, za kterou by se nemusely stydět ani dražší smartphony.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 610

Lumia 610 je v pořadí třetí finský telefon, který je místo tradičního Symbianu vybaven platformou Windows Phone 7.5 (WP 7.5). Zákazník k ní stejně jako k dalším nokiím získá bezplatnou automobilovou navigaci s hlasovými povely, pokrytím celého světa a garancí doživotních bezplatných aktualizací.

Srdcem nové lumie je jednojádrový procesor Qualcomm Snapdragon S1 7227A taktovaný na 800 MHz, který má k dispozici 256 MB operační paměti. Nabídne 3,7palcový dotykový displej s rozlišením 480x800 obrazových bodů.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 610

Ve výbavě novinky nechybí ani WiFi, Bluetooth či vestavěný fotoaparát s rozlišením pět megapixelů. Kapacita vestavěné paměti je 8 GB a nelze ji dále rozšiřovat pomocí paměťových karet jako u některých konkurenčních přístrojů.

Společnost Nokia byla posledních 14 let nejprodávanější značkou chytrých telefonů na světě. O toto prvenství ji ale začátkem letošního roku připravil konkurenční Samsung. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám