Hlavní obsah

Konkurenci pro iPhone nechystáme, popřel Microsoft spekulace

Novinky, mif

Už od konce loňského roku kolují internetem informace o tom, že výrobci chystají nové telefony s operačním systémem Windows Phone 8. Minulý týden se nechal analytik Nomury Rick Sherlund slyšet, že Microsoft chystá vlastní konkurenci pro iPhone. Zástupci amerického softwarového giganta to ale popírají.

Foto: Microsoft

Ukázka operačního systému Windows Phone 8

Článek

Spekulace o chystaném přístroji od Microsoftu odmítl jako nepravdivé marketingový manažer pro Windows Phone Greg Sullivan. „Ne, my ne. Máme řadu silných partnerů, se kterými jsme spokojeni,“ prohlásil podle serveru InformationWeek.

Foto: Microsoft.com

Windows Phone 8 tak Microsoft bude prosazovat především prostřednictvím partnerských firem, jako je Nokia, Huawei, Samsung či HTC. Poslední jmenovaný výrobce se dokonce nechal již slyšet, že s osmičkami u svých smartphonů počítá ještě letos.

„Od představení platformy Windows Phone v roce 2010 si HTC uvědomuje potenciál celého ekosystému, který Microsoft vyvinul. Jsem proto rád, že mohu potvrdit pokračování spolupráce a přislíbit uvedení nových modelů postavených na nové generaci této platformy do konce letošního roku," oznámil Peter Chou, výkonný ředitel společnosti HTC.

Jaká bude konkrétní hardwarová výbava zmiňovaných smartphonů, Chou neprozradil. Jisté tak není ani to, v jaké cenové hladině budou novinky nabízeny.

Microsoft vlastní telefony prodával v roce 2010

Prorazit na trhu chytrých telefonů se Microsoft snažil v polovině roku 2010, tehdy zástupci firmy odhalili dva mobily. Protože se ale neprodávaly podle očekávání, byl po 48 dnech jejich prodej ukončen. A to i přesto, že Microsoft za jejich vývoj podle své výroční zprávy zaplatil 240 miliónů dolarů, tedy 4,5 miliardy korun.

„Je to absolutní selhání,“ hodnotil prodej telefonů Kin One a Kin Two analytik Charles S. Golvin z agentury Forrester Research, který neskrýval překvapení nad tím, jak rychle firma celý projekt ukončila. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám