Hlavní obsah

Nová vlajková loď Nokie má problémy se ztrátou datového připojení

Finský výrobce mobilních telefonů Nokia objevil softwarovou závadu u nového modelu Lumia 900, který používá operační systém Windows Phone od firmy Microsoft. Závada může způsobit, že telefon ztratí datové připojení. Odstraněna by měla být na počátku příštího týdne. Zpráva může být podle analytiků velkou ranou pro Nokii, která vkládá v nový přístroj velké naděje, zvláště v USA.

Foto: Nokia

Nokia Lumia 900

Článek

Lumia 900 se začala v USA prodávat 8. dubna prostřednictvím operátora AT Uvedení na celosvětové trhy Nokia plánuje v tomto čtvrtletí. Model získal několik ocenění na lednovém veletrhu spotřební elektroniky v Las Vegas.

Nokia v prohlášení zdůraznila, že problém je spojený se softwarem přístroje, ne hardwarem, sítí nebo operačním systémem. Aktualizace softwaru, která problém vyřeší, má být k dispozici kolem 16. dubna.

Nokia nabídla všem uživatelům, kteří si telefon již koupili nebo koupí do 21. dubna, kredit 100 dolarů (1900 Kč) na služby AT Operátor nabízí telefon s dvouletým kontraktem za 99,99 dolarů, napsala agentura Reuters.

Nokia v roce 1996 založila trh chytrých telefonů, nyní však na něm má velké problémy a silně zaostává za konkurencí. I proto se finský výrobce rozhodl začátkem loňského roku nahradit dosavadní softwarovou platformu Symbian operačním systémem Windows Phone.

Co umí mobilní systém Microsoftu

První generace mobilních operačních systémů od Microsoftu byly známé pod označením Windows Mobile. Nabízely propracovaný kalendář, detailní adresář, který bylo možné jednoduše synchronizovat s kontakty v Outlooku v počítači, či pohodlnou práci s e-maily na cestách.

Jak je z výčtu funkcí patrné, starší verze mobilních Windows byly určeny spíše pro manažery. To se ale softwarový gigant rozhodl u sedmiček změnit. Jejich hlavním úkolem je nabídnout přednosti chytrých telefonů jednoduchou formou co nejširší skupině uživatelů.

Stejnou taktiku přehledného a intuitivního ovládání zvolila před lety počítačová firma Apple, která se svým iPhonem rozpoutala mánii dotykových telefonů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám